Pelleskop-livet

Vicke drag!

Publicerad 2010-01-31 20:36:40 i Allmänt

Idag var jag ute och blev dragen igen, av Ying och Pepp. Vi var bara ute i en dryg timme, för det var sååå kallt! Men när de drar så får de ju mera motion per tidsenhet, tänker jag mig. I alla fall stod det om dragträning i senaste numret av tidningen Hundliv. Men i den stod att man skulle använda elastiska spännband om man inte vill satsa på riktiga elastiska tolkkoppel direkt.
Det låter ju inte riktigt förnuftigt att använda såna grejer, hårda gummisnoddar med metallkrokar i båda ändarna, för att koppla samman en människa (mjuk vävnad) med en hårt dragande hund (också mjuk vävnad). Det känns som det skulle kunna hända ett och annat där. Av mindre önskvärd natur. Om man inte gillar att fara till human- eller veterinärakuten, förstås.
Men jag har ett annat förslag, som kan spara några kronor, om det nu är det man önskar. På Granngården kan man köpa sk halsförlängare till häst för knappt 70 kronor. Det är samma hårda gummisnodd fast med plasthakar i ändarna. Och på mitten en ställbar ögla. I synnerhet om man har två hundar så torde detta vara ett ekonomiskt alternativ. Sätt öglan i haken på hundförarbältet (eller trä den bara runt ett vanligt rejält bälte som du sätter kring din mage) och sätt sen hakarna i hundarnas koppel. Voilà! Mycket säkrare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela