Pelleskop-livet

Fullständigt utan hämningar

Publicerad 2010-01-09 21:19:24 i Allmänt

Igår sydde jag klart Tiggers täcke - äntligen slipper den stackarn bli nålad, klippt och tråcklad på! Och äntligen slipper han höra Yings kommentarer: -Jaså du Tiger, du ska få en konståkningsdräkt! Jaså du Tiger, kan du hoppa dubbelaxel då? I det oändliga, liksom. Jag försöker hävda att Ying bara är avundsjuk, men Tigg vill inte riktigt höra på det örat.
I alla fall hade jag hoppats att täckets färdigställande skulle ha liksom paraply-effekt på vädret. Ni vet: paraply med på utflykten = inget regn. Paraplyet hemma = regn på utflykten.  Ett färdigsytt täcke borde därmed kunna innebära 15 grader varmt idag. Men icke sa nicke - minus tjugo slog vi till med! Inget knussel här inte!
I alla fall är Tigerns täcke utfunderat efter alla möjliga önskemål, alla från min sida: det är sytt av en golfväst i nåt superklimatmaterial (Adidas) - det skall stå emot fukt utifrån och släppa ut fukt inifrån samt förstås värma. Tyget är oerhört smidig mikrofleece innerst och nåt clima-nånting ytterst. Att hitta kantband som var lagom mjuka fast ändå fasta var en hel vetenskap. Först tänkte jag ha band i någon färg, men sen bestämde jag mig för att det är coolare med svart.
Minsta barnet kallar nu täcket för Matrix-rocken, så Tiger är nöjd.
Sen ska täcket förstås vara riktigt smidigt och sitta där det ska, utan att lämna glipor "under armarna". Tigers korta ben gör också att han lätt trampar in i bröstdelen av täcket om det finns det minsta extra utrymme där.
Och så ska han förstås kunna göra allt som han gör utan täcke, och det testade vi idag med både koppelpromenad, lösbus och litet lydnadsträning. Inte en hämning så långt ögat kunde se! Han kan t.o.m. krypa i täcket!
Jag har främst tänkt ha täcket under uppvärmning och efter träning under nedvarvningen, samt i bilen om han måste vänta. Det är inte så ofta han behöver ha täcke för kylans skull på vanliga promenader. Fast nu vete ju katten, om det skall bli rena Sibirien här...

















Idag var det så kallt att till och med Ying ville bli litet tass-masserad ibland. Men vaxningen före promenaden hjälpte i alla fall till att hålla Tigerns lovikkavantar isfria.






Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2010-01-09 22:24:04

Så fin han blev i sitt nya täcke :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela