Pelleskop-livet

En liten intervju med Peppar

Publicerad 2010-01-25 21:57:58 i Peppar

Det fortsätter att vara så kallt, så kallt. Och lortigt och brunt och trist.
Fast köks- och hallgolven är fina och mjuka för äldsta barnet, och litet yngsta barnet, knäskurade igår. Med såpa och det hela. Det luktar gott!
Hundträningen och -motioneringen känns bara som nåt nödvändigt trist nu. En rejäl promenad på förmiddagarna räcker till för att jag ska frysa hela dagen. Idag var det 5 grader kallt, så Pepp och Jazz fick ha täcken på sig.
I alla fall - inget händer att rapportera om, så jag passar på att intervjua en av huvudpersonerna. En huvudperson som är ganska mycket som ett plåster just nu. Så - nu säger jag välkommen till pratstunden, Peppar!

- Tackar, tackar. Roligt att vara här. Vad är det där, går det att äta?
- Nja, går och går - antagligen så går det att äta eftersom det är du som frågar. Annars är det ett par hörlurar.
- Jag får smaka! Snälla!
- Nä min gosse, åter till ordningen! Här är det jag som frågar! Alltså: berätta litet om en vanlig dag i ditt liv!
- Ååååh, va du e jobbi! Men ok, då. Först vaknar jag, då säger matte "gå å lägg dej Peppar, klockan är bara fyra!". Än sen då, måste man så måste man. Så då går jag ner i alla fall och väcker husse och han släpper ut mig. Sen är jag ute och ute och ute och skäller och lyssnar på när husse står och också skäller på trappan. Han fryyyser, säger han, men vaddå? Han har ju kalsingar, det har inte jag! Förresten tycker jag att ni ska sluta att kalla mig kalsongbombaren, jag har ju som sagt inga kalsonger!
- Nja, det är mera själva bombandet som passar på dig. "Prrrrutt", "braaak" och så. Du vet. Fast det hör inte hit. Fortsätt att berätta om din dag!
 - Ja, sen går jag ju upp och lägger mig igen, när husse har slutat att gaffla. Då vill jag förstås ligga under ditt täcke, matte, men du är ju alltid så sur!
- Vilket kanske kan bero på att du har pälsen full med blöt snö och dessutom längst fram är försedd med en iskall blöt nos. Tappa inte tråden!
- Ja, sen somnar man förstås och tror att man äntligen skall få litet lugn och ro då - PANG TJONG! Elaka pinschern kommer och hoppar på en och studsar och skriker att det är frukost! Fast det bara är äckligt gammalt kaffe och sånt. När ska man egentligen få vila ut? Tja, sen ligger jag där och försöker med min blick säga "UT! Jag vill gå UT!" men du, du bara ligger där och dricker kaffe och läser fjolliga böcker.  Tja, sen leker vi litet i mattes säng, biter varandra litet och morrar ganska mycket, då brukar det äntligen bli nån fart på dig. Sen går vi ut, en pyttepytteliten stund.
- Vaddå pytteliten?! Vi är ALDRIG ute mindre än en timme och för det mesta blir det snarare två!
- Ja jag sa ju det - pytteliten stund. Sen får vi pyttelitet mat -
- Pfft!
- Avbryt inte! Som sagt, vi får pyttelitet mat och sen vet jag inget mer för sen blir jag så trött.
- Fast det är väl inte kväll och läggdags på en gång efter maten?
-
Jag vet inte. Jag är trött har jag sagt. Nu vill jag inte säga mer. Hejdå.
- Men Peppar - kom tillbaka! Det här blev ju ingen bra intervju! Kom och säg nåt smart, nåt tänkvärt. Snälla. Hörru. Peppar! Peppar? Hallå? Har du somnat?

- Ähum. Ja... då får vi tacka dagens gäst Peppar för hans tänkvärda ord om livet ur en hunds synvinkel. Kanske vi får anledning att återkomma vid ett annat tillfälle. När han har vaknat.

Kommentarer

Postat av: Suvi

Publicerad 2010-01-25 23:09:07

Hihihi! Ser fram emot de andra hundarnas intervjuer också! :)

Postat av: Lotta

Publicerad 2010-01-26 00:03:46

Haha, ni är ju bra roliga ni! :-))

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela