Pelleskop-livet

Fina pojkarna!

Publicerad 2010-02-09 19:59:48 i Träning

Idag tog jag Tigg o Pepp till klubben för litet träning. Med betoning på litet. Jag tog ut en i taget och ville förstås inte ha den andra i bilen för länge i den relativa kylan.
Först Peppar.
Rudimentära Rutan, som går riktigt bra. 4-slalom fast 90% bara första pinnen, det går ännu bättre. Litet fot och litet ligga kvar (i snö och kyla). Och jag är SÅ NÖJD med honom! Inga som helst blickar på andra hundar, fast han var lös under träningen, och trots att busen Assur gjorde tokryck 25 meter från oss (A hade långlina på, annars...!). Helt koncentrerad på mig och på belöningen, och när han får knycka kampisen, eller jag kastar den, kommer han kvickt tillbaka för mera lek, inga egna små utflykter. Härligt! När den biten är i ordning går allt annat så mycket lättare. Och det är SÅ viktigt när man har en "mördarhund" - att han inte beter sig illa. Vi måste vara så rädda om vårt rykte.

Sen Tiger.
Rutan - litet drag åt endera sidan, men annars bra ut på olika längder. Och stor iver! 4-pinnarsslalom går bättre och bättre, fast liitet lat är han ibland. Tiger är mer för att kolla på andra hundar, men OM han skulle göra en rivstart mot nån så går det bra att bara hoja in honom igen. Men han har inte lika stensäker koll på mig. Ändå är han bästa bästa Tigern i hela världen, tror jag.

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2010-02-10 19:52:55

Vi hade en pepparmördarhund med på terapihundsutbildningen i helgen. En söt liten Disco. Hör ni det Danmark. En mördarhund som ska bli terapihund!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela