Pelleskop-livet

Ying kommenderas

Publicerad 2009-11-05 10:41:20 i Ying

Igår tog jag med mig Ying till klubben på onsdagsträning. Det snöade korn på tvären! Vidrigt.
Olle och Ammi och deras nya schäfervalp Minna var där så Ying var fasligt i gasen. Oj, vad han älskar vappisar, den!
Platsliggningen gick bra: han la sig på bara ett kommando (trots snö och blöta i gräset) och han låg där han skulle i dryga två  minuter (sen gick jag tillbaka, vill inte få nåt trassel).
Sen gjorde vi en budföring - jag kan för mitt liv inte komma ihåg vad dagens instruktör heter fast jag egentligen vet det - helt senil är jag! I alla fall var det ingen Ying känner. Vi hälsade och han tog emot mitt godis från henne och sen gick vi ut i full sträcka. Olle kommenderade. När jag sa "marsch!" till Ying kastade han sig runt till vänster och började klättra på Olle! Då kom jag på att denne har varit figge på sökträningen nån gång... Ying har så märkligt fungerande minne... Sen sprang han (alltså Ying) i alla fall ut, rakt, snabbt och målmedvetet ända fram. Men han tjyvade tillbaka. Samma sak en gång till - jättefint ut och fram men sen vill han inte komma riktigt intill. Man är väl pej! Ammi tipsade om att ha ett kort (avbitet...) koppel på honom som mottagaren kan ta tag i. Jag visse väl att Tiggs tandaslöjd skulle komma till användning nån gång!
Efter litet vila/uppvärmning blev vi kommenderade genom hela ettan. I tandvisningen ville hunduschlingen backa (återigen: pej!) men jag höll kvar honom och det var inga problem för hon-vars-namn-har-gått-förlorat att bläddra bland läpparna och ev. skönja några tänder. Ingen aggression alls från Ying, och det är huvudsaken, resten fixar vi.
Linförigheten gick avsevärt bättre än jag skulle ha trott - visst sjabblar han iväg ibland men inte alls så nipprigt som man brukar se när vi tränar själva.
Läggande och ställande under gång hjälpte jag till med jättemycket eftersom det var kallt och blött och konstigt. Inkallning gick bra, apportering var han för het på (!! han som inte brukar vilja SE åt apportbocken ens) och hoppet gick jättebra.
Sammantaget är jag jättenöjd med hans insats - det var dock första gången med kommendering och första gången vi körde hela programmet rätt igenom. Han fick godis ett par tre gånger under hela tiden, annars bara tillåten belöning.
Det tar sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela