Pelleskop-livet

Vinterträning

Publicerad 2009-11-05 11:12:24 i Allmänt

Nu känns det inte som man vill vara utomhus och träna varje dag och stund, precis. Som tur är har vi en hel del att fila på som går bra att göra inomhus. Till exempel:
handtecken för ligg, sitt och stå. Tre hundar är involverade i detta och de är på ungefär samma nivå fast på olika sätt om man så säger. Ying har jag inte riktigt haft ork att dra in - men när jag gör det kanske han förvånar mig och kan precis! Eller också inte alls. Man vet ALDRIG med Ying!
apport. Vänta med gripande tills kommandot kommer, hålla fast, inte tugga, sitta still, inte släppa före kommando, släppa på kommando, fortsätta att sitta still. Här finns det grejer!
rullmarkering. Går utmärkt att träna inomhus!
snabba ställanden, lägganden och sättanden. Bra att bara belöna de allra snabbaste och bästa utförandena inomhus med mindre störningar.
vittringsapportering. Suck. Hallå! Knäpp på näsan!
stegförflyttningar.
kryp.

Och sen kan man förstås hålla på med alla möjliga "konster", som "gå och pussa ---", insert valfritt namn på familjemedlem. Det är Jazzens bästa gren. Man kan också säga till honom "gå och pussa Ying" och då gör jazz det men Ying ser föga uppskattande ut...
Gå med lappar och saker är också praktiskt och bra.
Hämta vissa namngivna saker. Fast Peppar hämtar alltid bara skor. Och ytterst sällan mer än en av samma sort. Helst hämtar han bara högerskor, eller bara vänsterskor...

Hur som helst - vi ska nog hålla oss sysselsatta tills det blir vår igen.
Och då jäklar - då kommer vi att vara i FIIIIIN form!

Kommentarer

Postat av: Suvi

Publicerad 2009-11-05 19:29:51

Sniffen och jag vill gå i lära hos dej. Han är svårtränad och jag en dålig tränare! Tycker det är tråkigt när det blir för svårt och jag inte vet hur jag ska göra för att få resultat. Ni är så duktiga!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela