Pelleskop-livet

Träningsrapport

Publicerad 2009-11-08 18:21:53 i Allmänt

Inomhusträningen flyter på ganska bra.
Tiger har fattat kryp-principen, men vi tar det vääääldigt piano - och DET är inte Tigers bästa gren precis. Jag lär in krypet vid min sida direkt, där "kryp" betyder ligg i en viss position i förhållande till mig och fortsätt med det. Så jag drar inga godisar längs golvet eller så. Den här tekniken berättade Sanna om och jag tror att den kan vara väldigt bra för att undvika hög rumpa på hunden.
Med Peppar tränar jag också kryp på samma sätt och det börjar arta sig. Med båda två använder jag förstås klicker och än så länge klickar jag för väldigt litet, egentligen nästan bara en tanke framåt.
Yings främsta inomhusträning är apport och där har det gått väldigt mycket fram, fast ibland glömmer (?) han alldeles att man inte ska ta apporten förrän på kommando. Stollen!
Jazzen ägnas mest freestyleträning, inspirerad av Suvi och Sniff. Det tycker han faktiskt är roligt, den lilla pinnen. Det och stegförflyttningar är hans bästa gren, förutom agility.
Nu har jag kommit på att jag måste börja med skall, också. Det blir väl främst Tigern, kanske Pepp, som utsätts för detta. Ying har jag försökt med en massa gånger - aldrig är han så knäpptyst som då!

Kommentarer

Postat av: Suvi

Publicerad 2009-11-08 21:16:40

Roligt att vi kan inspirera andra! Även när vi själva är lite slappa med träningen. Sniffen hatar att halka på parketten och vägrar göra övningar som kräver lite fart eller att man står på bakbenen. Skulle behöva en stor och fri träningsyta med halkfri matta. Om man inte kan få hunden att bära sockiplast, förstås...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela