Pelleskop-livet

Peppars tisdagsträning

Publicerad 2009-11-05 10:49:34 i Allmänt

Peppar fick sig en duvning i tisdags med vanliga förmiddagsgruppen. Hurra för den!
Det går bättre och bättre med Ville, Peppar jobbar så hårt med att inte reta upp sig. Han slickar kring nosen, gäspar, tittar bort - hela kroppen jobbar.  Men det är klart att det finns gränser, även för honom.
Vi gjorde en inkallning genom gruppen, med hel-kommendering för vår del. Precis innan Pepp skulle springa förbi Ville kastade sig denne ut i kopplets fulla längd och fräste. Uj, då blev jag skraj! Men Peppen gjorde bara en liten lätt undanmanöver och tappade aldrig fokus på mig eller fart. Mycket snyggt in också. Duktig Pepp!
På platsliggningen blev det som vanligt cirkus, Sigge studsade upp och levde rövare bakom de andra hundarna. Peppar låg länge kvar men precis när jag hade bestämt att gå fram och avsluta för hans del hoppade Sigge nästan på honom och då kunde Peppar förstås inte ligga kvar. Han måste efter Sigge och tala om vad han tyckte om sånt beteende. Men han var inte alls nån mördarhund, bara litet irriterad uppfostrare. Jag var mest rädd för att Ville skulle ge sig in i diskussionen också, hjälp! Men han höll sig på sin kant och vi fick slut på cirkusen. Sigge tar inte alls åt sig av reprimander, i synnerhet inte från sin husse men inte från Ying eller Peppar heller. Litet konstigt - i synnerhet Ying brukar de flesta hundar lyssna till...
Sen gjorde vi om platsliggningen och då gick det bra - Peppar fick ligga två minuter, sen belönade jag. Jag ville inte att det skulle hända något igen. Och det gjorde det inte heller!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela