Pelleskop-livet

Kvällsträning

Publicerad 2009-11-11 22:05:44 i Allmänt

Idag fick Peppen och Tigg följa med på onsdagsträningen.
Tigg gjorde platsliggning "i grupp" - de var hela TVÅ hundar, Redo fick ställa upp som grupp åt Tigern så han skulle slippa ligga ensam. Jag och Mariah gömde oss bakom husknuten.
Rapport: han låg still men var orolig, hakan i och hakan upp, litet pip. Men Anna sa lugnt åt honom att ligga kvar, så jag hoppas att han på sikt fattar vad det rör sig om. En liten mammagris är han!
Sen gjorde han en lååång budföring också, Tigers favoritmoment. Litet snett sättande hos mottagaren men annars jättebra. Inga försök till tjuvning fast han var väldigt taggad före starten hos mig.
Litet fritt följ, läggande och ställande tränade vi också, på egen hand. Det gick så bra så. Ett inkallande med ställande bara, för det gick också riktigt bra. Och så litet fjärr, inga problem fast han var litet distraherad av söta schäfervappisen Minna.
Sen var det Peppens tur. Efter en kort uppvärmning blev vi kommenderade genom linförigheten fast med ganska korta raksträckor. Det gick över förväntan, måste jag säga. Litet tafflig i vänstersvängarna men snabba sättanden i halterna. Litet snett några gånger men ingen panik.
Med fortsatt kommendering gjorde han ett helt bra läggande under gång, trots att det var blött och kallt, en bra inkallning; bara litet skutt när han kommer fram. Slutligen ställande under gång, det  blev ett halvsteg extra men annars mycket bra.
Matte är nöjd och glad med sina grisar!
Medan vi var på klubben tog äldsta barnet ut Ying på en rejäl springtur, så nu tycker han att det är way past bedtime. Lilla Jazz fick en inne-afton; det får vara nån måtta på utelivet så här års, tycker han.
God natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela