Pelleskop-livet

Jag gnölar vidare.

Publicerad 2014-01-24 15:21:00 i Allmänt

Inte bara grågrått, kallt och snöfnyk utan även styggblåst idag.
Hundarna och jag tog svängen runt ridskolan och bort mot regementet. Helt j*kla onödigt, tyckte Jazz; både långt och smälligt och med risk för gnägg.
Alla sex kilometrarna gick han dikt bakom mig, tryckte nosen mot den ena eller den andra av mina vader och muttrade (ironiskt): duochdinastrålandeidéerduochdinastrålandeidéerduochdinastrålandeidéerduochdina-strålandeidéerduochdinastrålandeidéerduochdinastrålandeidéer. Und so weiter.
 
I alla fall har jag traskat runt med en analog kamera (sån med filmrulle i, om bekant) den senaste dryga veckan och börjar nu planera för en alldeles egen utställning. En separatutställning. Betitlad Mina hundar i Rumänien anno 1982. Det är möjligt, men inte säkert, att jag känner mig föranledd att klippa in några tids- och platsmarkörer i bilderna, såsom hockeyfrilla och securitatesemblem, vi får se hur jag gör. Man vet ju aldrig; det KAN hitta på att hända att någon messerschmitt bestämmer sig för att recensera utställningen.
För ytterligare effekt kanske jag kan klippa in, utslängd i något (rumänskt) dike eller så, ett exemplar av den rumänska utgåvan av VeckoRevyn, på omslaget prydd med den rumänska versionen av Chattanooga. Fast då får jag nog först framställa en dylik publikation i något digitalt medium, såsom photoshop. Kanske gör jag en cameo och placerar mig själv som förgrundsgestalt. I rumänska Chattanooga. Som sagt - vi får se hur jag gör.
Förresten - ni vet sån därn hundsele som man kan sätta olika små "skyltar" på, medelst kardborrband? Så att det å hunden kommer att stå FBI eller K9 eller nåt sånt? Jag ska tamejtusan skaffa en sån och på laglig eller olaglig väg tillförsäkra mig en Securitatebadge att fästa på den, skruda Ying i selen i fråga och - tadaaa! - hela utställningens autenticitet blir ställd utom allt tvivel. Fast först måste jag förstås kontrollera (wikipedia?) huruvida kardborreförslutningar var åtkomliga i Rumänien år 1982, eller om de av förslagsvis ideologiska skäl var förbjudna (där ideologin alltså är den att allt som är Praktiskt eller Bekvämt eller på något sätt inte precis Anstötligt för varje normalt fungerande människa - allt sådant är förbehållet familjen Ceausescu och av dessa särskilt betrodda personer. Såsom släktingar. Typ bara släktingar.). Men alltså - OM det gick att nyttja kardborreförslutningar i Rumänien år 1982, då ska jag skruda Ying i Securitate-märkt sele - Yingen själv ser alldeles automatiskt så skum och framför allt korrupt ut att ingen kommer att betvivla just HANS autenticitet; tvärtom kommer hans sinistra uppsyn att framstå som ett sine qua non för hela alltet. Hela Rumänien 1982, alltså.
 
Nu undrar jag: är det någon som har genomskådat mig? Alltså: är det någon som har förstått att jag egentligen Har Väldigt Mycket Att Göra? Det är bara då det blir så här, nämligen. Nästan bara då, jallafall.
 
Rumänien.
 
 
Rumänien.
 
 
Rumänsk hund.
 
 
Annan rumänsk hund.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela