Pelleskop-livet

Alla talar svenska!

Publicerad 2014-01-05 19:08:00 i Film

Nu är jag glad som en lärka, för mellersta mellanbarnet har äntligen givit ifrån sig ett livstecken. Det har härjat iväg på lyxskidsemester närapå i Nordkorea - inte alldeles precis i samma klass som de stugor vi brukade hyra i Sälen, nej. Men i alla fall satt utförstakterna i så hennes kinesiska familj gjorde vågen nästan.
 
Hur som helst - jag har vågat mig ut i skogen med två hundar eller rättare sagt terrierar idag. (Husse fick röja med Ying och lillan tog lillen, alltså Jazz.) Läget är inte fullt så förtvivlat som igår med andra ord, men alla fyra bastarderna orkar jag ännu inte alldeles med. Dock - när matten har mindre ork får hundarna ha mer, och det ställer de upp på. Idag fick de leta, klättra och träna stopp och avbrutna inkallningar. Glasklart, right? Just därför bifogar jag en liten film, ursäkta att jag låter både dum och snorig i filmerna. I ett av de små klippen drar tigern iväg efter rådjursvittring och Bettan hänger på, men jag är rätt nöjd med deras reaktion på min ljufva vissling. För övrigt - där belöning och beröm inte syns på filmen så föreligger sådan i alla fall, fast mera privat.
 
 
Det funkar ärligt talat INTE bra att göra filmer med mobilen, inte om man är jag i alla fall. Men jag ville unbedingt visa hur duktiga de är, ÄVEN om det var ett skrämmande långsamt läggande där. Förresten har jag så mycket grejs för mig som jag inte vet själv - det slog mig att när jag visslar så betyder det inte i första hand "kom" utan mera "hallå där" - allmän uppmärksamhet, alltså. Och "stopp" betyder bara stanna, hur som helst. Stå eller ligg eller sitt eller stå på huvudet, om det är så.
 
Men i alla fall: det KANSKE kunde vara en bra idé att göra klart för sig själv vad man är ute efter, INNAN man försöker lära nån annan att göra - "nåt"... Pedagogiskt, och så.
 
På aftonen tog jag en promenad med Tigg och Ying och överlät Bettan till husse och Jazz fick göra inomhus hyss med sin specialmatte. Alltså har jag idag tagit två promenader om sammanlagt nästan två timmar - kanske orkar jag återgå till vanligt liv i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela