Pelleskop-livet

Höst

Publicerad 2013-10-10 17:11:47 i Allmänt

Mina bästa dagar är ju egentligen torsdagar i november, men torsdagar i oktober kommer inte långt efter. Torsdagar är såna bra dagar - de är inte måndagsaktigt jobbtvångstunga eller fredagsaktigt snartärdethelgtjoiga utan alldeles lagom. Och november, liksom oktober, är som månad alldeles utan måsten - man måste inte sola och dricka vitt vin som man måste hela sommaren (fast det ena hoppar jag över) och man måste inte fila och feja och pynta och baka hela tiden som man måste i december, man måste inte börja ett nytt liv som man måste i januari och man måste inte frysa och lida hela tiden som man gör i februari och mars och inte planera för sommaren som man måste i maj. Heja oktober och november, ni är bäst! Är det dessutom så varmt och skönt som hittills denna höst så är det bara att tacka och bocka och njuta av varje gråmuggig stillsam stund.
 
En annan sak som jag tackar och bockar för är att mina hundrackare, även de icke vädertåliga, har bragt mig att vara utomhus mycket mycket mer än man trodde var möjligt. När jag kommer hem om eftermiddagarna må-on dessa tio långa veckor så är min prio-ett (som det heter) att Gå Ut och Gå, inte att slänga mig i soffan och vila. Och det är SÅ mycket skönare att ge sig ut och bli vädrad och luftad och röra på sin gamla lekamen - även om jag ibland gnäller precis just när det är dags. I synnerhet kl. 5.45 på morgonen, då. Som bekant.
 
Men idag har jag varit hemma hela dagen så vi tog en tidig förmiddagspromenad snarare än en morgonpromenad - lugnt och stilla sonderade vi större delen av skogen i två timmar. Bara litet duggregn drabbade oss, inget som ens de värsta lipsillarna (Betty och Jazz kunde gnöla över). Sen har jag jobbat och pluggat och - faktiskt - sett en film på TV och mått allmänt väl, och hundarna har gjort litet allmänna trix och dessutom lekt med de där "aktiveringsbollarna" som man stoppar godis i och som far omkring och låter illa. Sedan däckade alla framför filmen, tillsammans med mig. En alldeles lagom dag.
 
Och plötsligt har det blivit afton, alldeles oförhappandes! Dags för hundmiddag och snart hundpromenad igen och sedan blir det för matten att skriva rätt så många kloka (nåja) ord om litet allmänna saker. I morgon har jag ett tidigt seminarium om IT i skolan, vilket är litet halvfnissigt mot bakgrund av veckans erfarenheter i det ämnet!
 
Så här hade jag det för övrigt här om kvällen då jag skulle hopsnickra några lektionsplaneringar:
 
 
 
 
 
 
 
Tiger gör ALLT för att få stopp på mig, och till slut hjälper till och med Ying till:
 
 
Knasbollar, hela högen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela