Pelleskop-livet

Fatiguée, plus fatiguée, la plus fatiguée

Publicerad 2013-11-19 11:27:29 i Allmänt

Trött, tröttare, tröttast - det är jag det!
På morgnarna vill jag bara dö, men efter en rask promenad är jag piggare. Då slår jag mig ned med min frukost och efter tio minuter är jag återigen så trött så jag bara vill dö. Eller i alla fall dra nåt gammalt över mig och somna om. Helgerna går så fort så det säger bara poff! och bildas liksom ett litet stoftmoln av dem.
 
Prio ett på torsdag-söndag är: utomhus i dagsljus! Måndag till onsdag är det nämligen mörkt hela tiden - morgonpromenaden är becksvart och kvällspromenaden svartare ändå. Igår kom jag hem halvfyra och drog ut med gänget direkt (jo det låter det: drog ut med gänget. På stan, liksom. Med ölburkar, kanske) och tänkte att vi skulle gå i litet natur. Sagt och gjort, men det blev mera snava och slira runt i natur för alldeles omgående var det mörkt som i en tillknuten säck och vi var långt ute i nåt moras, i vanlig ordning. Tur att hundarna vet hur man skall gå, annars hade jag inte suttit här i civilisationen (den någorlunda) nu, utan snarare legat i något gudsförgätet dike, med ett eller annat brutet ben.
 
I söndags var det i alla fall dags för en hundmötesträning - en hundkursanordnare i environgerna anordnade och jag hängde på. Kl. tio var det samling på en parkering kilometern bort - klockan tio i tio låg jag fortfarande till sängs, men vi hann!
 
Äntligen har jag fått ut bästa hundburen från kära bilen och in i makens gubbil (alltså den som rullar, vilket min kära bil inte gör), det känns skönt att ha hundarna tryggare transporterade. I söndags var det Ying och Tigg som blev transporterade,dit bort till hundmötesträningsbegynnelsen.
 
Ungefär 50 hundar dök upp och vi tog en rask promenad bort till sommarens Venice Beach, numera geggamojjapromenaden längs leriga ån. Ying var galen, Tigg var litet galen men mera girig och skötte sig därmed bättre.
 
 
Jag hittade oss på ett hörn av en bild på facebook, syns det att det är vi?
 
Dryga timmen tränade vi, sen tog vi en liten egen sväng.
 
 
Tigger satte skräck i några änder och krävde att bli kallad T Rex resten av dagen. Eller kanske Tigg Rex.
 
 
Ying knäpper av öronen när jag vill något.
 
 
Från träningspromenaden:
 
 
Och på kvällen tog jag Bettina med mig och sprang skogsintervaller. Varannan söndag springer jag intervaller, varannan backar. Det enda riktigt trevliga med intervallspringningen är att det känns som semester sen när jag får springa backar. Men Betty var i fin form och hade kul. Dessutom gjorde jag ett avbrott på mitten, i mörka skogen, och gjorde ett litet snabb-uppletande av medhavd leksak. Bettan var jätteduktig - både på att leta och, faktiskt, på att komma in med grejen (vilket inte alltid är fallet).
 
Bild från i lördags, på söndagsspringningen var det redan för mörkt för att fotografera.
 
Vad övrigt är är skola. Skolan som jag är elev i och skolan som jag leker lärare i. Jag kan konstatera att det är betydligt roligare att vara lärare än att vara elev just nu. Mina lärare överöser mig med idiotiska uppgifter som skall klämmas in och hinnas med på något sätt. Det braiga med det är att jag till fullo förstår de purkna uppsyner som möter mig när jag aviserar veckans läxa i skolan som jag leker lärare i. Det dåliga är att mina läxförhör (alltså de som mina lärare håller med mig) går betydligt sämre än mina elevers (alltså de förhör som jag utsätter eleverna för). Förtydligande: både eleverna och jag sköter oss bättre på de förhör i vilka jag medverkar som lärare än på dem i vilka jag är elev. Motvillig elev. Skoltrött, sturig elev.
 
Jag är nog för gammal för det här!
 

Kommentarer

Postat av: Caroline Martinsson

Publicerad 2013-11-19 12:19:59

Provat att ta D vitamin? Hjälper på mej iaf.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela