Pelleskop-livet

Det drar ihop sig.

Publicerad 2013-11-27 11:37:55 i Allmänt

Nu har jag 3 1/2 dag kvar på praktikperioden - alltså tre ruskiga tillfällen då jag måste häva mig ur sängen mot alla naturlagar. Brrr. När jag väl kommer till skolan har jag redan varit uppe så länge så det känns som läggdags, ungefär.
Och innan jag kommer iväg till skolan har hundarna nästan hungrat ihjäl påstår de. Mellanbarnet är ännu så länge hemma och så snart jag har hunnit utom dörren utfodrar hon bastarderna och sedan somnar de och sover som grisar nästan tills de blir väckta. De är inte heller vana vid tidiga morgnar. Men i alla fall gör detta arrangemang att de blänger grinigt på mig under hela morgonkaffestunden, ett innerligt "dra åt helskotta" ligger i luften och jag känner mig verkligen som en gammal ost som har börjat lukta. Odjur!
 
Några dagar har det varit jättejättekallt - för att vara denna vinter. En morgon var det minus sex grader, då byltade jag på mig med långkalsonger och långärmad undertröja, värstingskogsmullebrallor, massor av lager fleece samt dunjacka, mössa, vantar, sjal. Jag kunde knappt röra mig och innan jag hade hunnit ett kvarter ens var jag varm så det pyste om mig. Minus sex är inte riktig fimbulvinter, ändå.
Imorse var det 5 grader varmt, jippie, då är livet enklare. Men halt var det, så jag nästan for på postamentet ett par gånger. Rätt praktiskt ändå att ta den där morgonpromenaden, för det är så mycket bättre att upptäcka snorhalka när man är fotburen än när man är bilburen.
 
I morgon eller på fredag skall jag äntligen köpa hem färskfoder till mickaboerna; jag är så glad att det finns ett lager alldeles i närheten nu så jag inte behöver ta upp HELA frysen med hundmat utan kan köpa hem lagom för ett par veckor bara (tidigare var jag tvungen att köpa för 7-8 veckor. Eller förstås handla i pytteförpackningar på Arken Zoo, men då kan man faktiskt lika gärna utfodra gänget med oxfilé, om man ser till priset alltså).
 
I helgen var Äldsta Barnet hemma och Tigger hedrade henne genom att avlusa henne grundligt så fort de umgicks. Naggnaggnagg med framtänderna; det gjorde visst ganska ont men det är ju alltid skönt att bli av med sina löss. Förstår inte var han fick det ifrån för så har han aldrig gjort tidigare. Men sedan dess har han faktiskt naggat mig också vid ett par tillfällen. Undrar om det verkligen är så illa att jag faktiskt HAR löss? Fasts - på smalbenen?
 
På söndag är det dags för hundmötesträning igen - få se om jag kommer ihåg det den här gången och inte måste göra världens brandkårsutryckning igen...
 
 
Här är JAG, med gympasalen i bakgrunden,.
 
 
Ett sånt märkligt hus som finns i närheten. Enligt inhämtad information är det ett gammalt skjutshåll med anor från 1600-talet. Inte renoverat sedan dess heller, efter vad det verkar.
 
 
 
Morgonpromenad eller kvällspromenad - kif-kif, liksom.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela