Pelleskop-livet

Inte kallt och la recherche du temps passé

Publicerad 2013-05-20 14:05:44 i Allmänt

Jag gör en kraftsamling och söker erinra mig vad som har hänt sedan sist:
1. det blev varmt igen! Torsdagen som började så kall övergick i rena värmeböljan, så att det på kvällningen kändes som medelhavsklimat i mälardalen. Tack och bock!
2. Minsta Barnet firade födelsedag i fredags - hela 17 år blev hon och det måste förstås uppmärksammas.
3. i lördags kom svalorna, precis som väntat, ungefär. Varje år, åtminstone sedan 1996 då Minsta Barnet föddes, har svalorna dykt upp här någon gång i veckan mellan den 17e och den 23e maj, och på detta är jag helt säker för den 23e är det Äldsta Barnets födelsedag, mycket praktiskt. Det KAN vara så att det dök upp nån enstaka rackare redan den 17e, jag tyckte att jag hörde ett svirr, men som det i så fall bara var ett och jag inte fick någon visuell bekräftelse på fenomenet räknar jag den 18e maj som årets svalankomstdag.
4. hela långa helgen har maken fixat i växthuset. Det står på en murad sockel, med en träram insatt mellan mur och växthus. Denna ram var nu ansatt av såväl myror som röta, varför maken med stor iver har bearbetat den med mycket möda, stort besvär och ett rejält stämjärn. Nu är nytt trä inpillat och överdraget med någon form av murbruk. Odlingarna fortskrider för övrigt NÄSTAN planenligt - mina tomater fick stå för mörkt inomhus någon vecka så de är på efterkälken, men gurkplantorna är finfina och vi har införskaffat några färdiguppdragna tomatplantor som skall få göra tjänst medan de hemgjorda växer till sig.
5. än så länge är det drägligt på löpfronten - pojkarna nosar till ibland och visar litet intresse, men det går fint att ha dem ihop. Bettan är inte förtjust i löparbrallorna, men det får man ta.
6. alla djuren har försetts med Frontline, för fästingars undvikande. Vi får se om det hjälper.
7. igår cyklade jag 6,5 km med Betty när det var litet svalare en stund, det var roligt tyckte vi båda. Sedan gick jag 8,5 km med Ying och Tiger och vi hittade därvid en ny slinga att lägga till en gammal beprövad - finfint! Och ett utmärkt klätterställe hittade vi också:
 
 
Tigern kunde klättra så han var nästan 2 meter över marken och stammen var bred och inte alls hal, så det var inte farligt. Fast jag var förstås beredd att rycka fram och ta emot honom.
 
8. Slutligen gick de svenske och vann hockey-VM, det var jättespännande tyckte Tigern:
 
 
Jag själv lyckades faktiskt se de två sista perioderna, av ren lättja eftersom alternativet var att kämpa på med min värdelösa presentation som skall vara klar på onsdag. Men det är bara några veckor kvar nu - sen ska jag inte ens se åt datorn på hela långa sommaren, tror jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela