Pelleskop-livet

Andra frön.

Publicerad 2013-03-07 01:01:00 i O-hundigt

Nu så - nu ligger jag i odlingsstartgroparna! Sålådor har införskaffats, och större delen av fröerna också.
Jag ska försöka med:
Marmande - en slags buskbifftomat, om uttrycket tillåtes och förstås. Lär ska vara lätthanterad och snäll.
Moneymaker, förstås. Alldeles vanlig och lättodlad tomat som brukar göra bra ifrån sig även om vädret blir tristare än trist.
Tiny Tim - körbärstomat som jag tänker odla upp-och-ner. Också en sort som har ord om sig att inte konstra och ha en massa hyss för sig. Och sen gillar vi ju förstås själva konceptet Tiny Tim: And God bless us, every one!
 
Jag tror jag skall investera i Green Zebra också - den ger visst inte så mycket, men det kan nästan vara en fördel, om det blir Den Sortens Sommar. Ni vet; den sorten då man förgäves söker skänka bort av sitt överflöd. Och så är det ju litet skoj med en grönrandig tomat!
 
Vidare blir det slanggurka, jag vet faktiskt inte vad den heter. Men här gäller det att vara försiktig - det HAR hittat på att hända att vi har haft så mycket gurkor och tillhörande plantor så vi knappt har kommit in i växthuset. Gurkor växer som ogräs, fast samtidigt är hemkörd gurka så otroligt gott! Det är liksom smak på den, inte bara vatten. Men bara en sorts gurka för mig.
 
Ovanstående skall förstås bo i växthuset, men sen har jag även köpt persiljefrö. Jag tänkte försöka dra upp persiljan inomhus i år, för sår man den direkt i landet så får man vänta och vänta tills det växer mossa på en. Persiljefrön skall visst till djävulen och vända, som det sägs - så lång tid tar det innan man ser nåt liv i den rabatten!
Dill ska jag däremot så direkt i landet, och i rikliga mängder. Jag är tokig i dill!
Sen tänker jag skaffa en otrolig massa ringblommefrön, för ringblommor är jag också tokig i - både deras utseende och deras doft. Så såna ska jag försöka ha litet överallt.
 
Maken har lovat att sätta upp staket från växthuset till grusgången, och kanske även en aning runt själva växthuset, på det att inga hundar skall nyttja mina odlingar som avträde, eller lekplats. En växttunnel har samme make också bestått mig med - jag undrar just vad jag skall ha i den?
 
Tänk - ett år hade jag landet fullt med broccoli; nedrar vad med broccoli! Under fiberduk, förstår sig. Men en dag tyckte vi att det räckte med broccoli och säsongen var närapå över så då tog vi av duken. Och det dröjde inte mer än några timmar så var alla de återstående broccolisarna alldeles fullsatta av kålfjärilslarver! Nåja, väl bekomme.
 
Än är det inte riktigt dags att börja så och spöka, men som sagt - jag ligger i startgroparna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela