Pelleskop-livet

Grådask

Publicerad 2013-06-20 10:01:00 i Betty

Fast det är väl nåt man kan dricka, har jag för mig? Än så länge är vädret inte drickbart, men de gråa moln som lurpassar på oss innehåller säkert nån väta.
Igår var det däremot ingen väta alls, det var bara varmt!
För en gångs skull var jag en duktig matte och morgonpromenerade redan strax efter 8, och det gick från halvljummet till jättevarmt under 90-minuterssvängen. Listigt nog tog jag en slinga vars senare del går genom skog, så där var det skuggigt och svalt. Icke desto mindre hade alla kusar långa tungor.
Promenadvärmen samverkade dessutom med promenadens tidiga företagande, så alla djuren var trötta som - tja, som MIG kanske, efter frukostens intagande. De var alldeles väldigt nöjda med att sova några timmar utspridda över huset medan jag däckade på balkongen.
Tills det blev alltför varmt så jag gick ut och satte mig i trädgården i stället, i svalkan. Och i bikini! Missade ni det? Och så in i norden trötta var hundarna så knappt ens Jazz eller Olle orkade skälla särskilt mycket på förbipasserande. Olle låg mest under en trädgårdsstol och boffade litet när grannarna spikade på sin altan, men bara så högt att jag hörde det, ingen mer.
 
En Sån Där Dag alltså, en sån där sommarlovsdag då ingenting alls blev gjort. Förutom litet tvätt och tvätthängning och mera tvätt och så. Och vattna i växthuset, läsa tysk spänningsroman (språkinlärningstips: skall du läsa skräp så läs det i görligaste mån på originalspråk så är det nån nytta med det. Litteraturens mästerverk kan det däremot vara idé att ta till sig i god översättning, om man inte är superfena på det främmande språket i fråga), kastat saker åt Betty, hutat åt Jazz som ville bita andra hundar. Litet sånt.
 
Men när Minsta B kom hem från jobbet halvfyra skrudade jag om till springkläder och gav mig ut på en miltur. Tyvärr iförde jag mig icke huvudbonad, vilket jag kom att ångra. Nog för att jag gillar värme och att springa i värme, men det är jobbigt när det känns som solen HAMRAR på ens skult! Små dammiga vägar tog jag också, och värmen dirrade i luften så jag förväntade mig att hitta ett koskelett bak varje ev. krök.
 
 
Om den springturen kan sägas att den företogs inte i kenyanskt tempo, prexis... Vid 7,5 km stumnade jag väsentligen och vid 8,5 var jag så stum så det var jobbigt till och med att GÅ! Så att då var det ju lika bra att småjogga och komma hem nån gång - gång eller jogg gjorde ju ändå lika ont i hela mig. Nästan hemma träffade jag amstaffmixvalpen Alfa, 12 veckor, med Mälardalens vassaste tänder. Rar som en ärta och rev av mig GPS-klockan, lämnade tillbaks den, bringades att sitta av sin matte och snodde kvickt runt och bet mig i ena knäet! Tack och lov, den valpen gjorde liksom hela springturen värd besväret.
 
Hemma igen blev det till att sträcka mig och värja mig för hundar som alltid tror att jag har försvunnit för evigt och är alldeles översvallande. Kanske litet beroende på att de inte hade fått sin middag än, heller...
Men det tog drygt två timmar innan jag hade hämtat mig så pass att jag orkade ta ut ligan på kvällspromenaden. På vilken promenad vi gick förbi några kolonilotter där det vajade litet rabarber och Betty valde att bli så rädd och uppbragt att hon ylade! Vi fick vackert traska in på lotten och hälsa på rabarbern, varvid Betty blev purken och sa att det var mitt fel alltihopa. Hon brukar säga så.
 
-Matte du fattar ingenting aldrig! säger Betty.
 
Sen kom det litet regn, ungefär 4 droppar, och då fick Jazz så bråttom så han blev oskarp.
 
 
-Du och dina ljusa idéer, fräste han och blev ännu mer purken när vi inte tog närmsta vägen hem.
 
Nästan hemma mötte vi en karl med en blue merle-färgad aussie, vilka visade sig vara maken som hade tilldelats Olle att promenera med. Nu MÅSTE jag nog snart börja gå med glasögon jämt, fast jag blir så illamående då. Liksom sjösjuk.
 
Nåväl, sen var det äntligt dags att krypa ikull och sov som en klubbad gjorde jag. Och idag har jag faktiskt INTE ont i kroppen, men jag ger mig den på att jag kommer att ha det i morgon.
 
På schemat idag står: bädda rent i sängen, flytta sovsäcken från tvättmaskinen till torktumlaren, måla naglarna, baka en limpa bröd. Och så umgås med vilddjuren, förstås!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela