Pelleskop-livet

Djur och djur

Publicerad 2013-06-17 10:27:09 i Allmänt

Alldeles bortsett från de fyrbenta pälsklingarna finns det gott om andra djur.
Mellanbarnet sprang på en rådjursmamma med smått när hon var ute på springtur, en bekant fick väldig fart på SIN springtur när hon mötte en vildsvinsfamilj och Ying möter varje afton en gipssköldpadda som står i en grannes trädgård. Ying anar oråd, varje kväll. Han morrar inte precis, men han blåser upp kinderna och blåser långsamt ut. Ganska förtjusande faktiskt, men vad är annars att vänta av Ying.
 
Inte alls förtjusande rapporterar äldsta barnet om från departementet Lot i Midi-Pyrénées: jättestora gula bromsar med grönt huvud! Eller möjligen tvärtom; gröna med gult huvud. Jättestora i alla fall! Bromsar! Tvi vale!
 
Personligen har jag en myckenhet myggbett på fotlederna. Plötsligt är jag god för myggen och får dessutom kvarstående men (=kliande bett), en nyhet som inte alls glädjer mig.
 
Och slutligen hade Tigger två och Ying en fästing igår. Frontline fungerade därmed någotsånär i fyra veckor, suck. Igår applicerades nya dosisar på dessa två fästingmagneter, Betty och Olle som inte är särskilt goda alls fick slattarna, och Jazz kör på ett uråldrigt Scalibor som jag hittade i en gömma (=i en äggkorg, som hänger i ett fönster. Ni ser ju hur jag har det!) - Jazz tål Scalibor och är inte fästinggod och dessutom syns ev. fästingar väldigt väl på honom redan i krypstadiet. Hittills har han varit fästingfri, peppar, peppar.
 
Igår kväll tog jag en promenad med bara Tigg och Ying och Betty (varför alltid dessa tre? För att Tigg och Ying kräver minst tre timmars motion per dag och för att jag kräver att Betty skall motioneras på det att hon icke skall skala runt och kräva att få bli kastad frisbee åt hela tiden. Olle och Jazz är rätt nöjda med en 90-minutrare per dag, plus trädgårdshäng/röj). Vi gick ner till ån, och som solen hade börjat värma på kvällskvisten var det rena Venice Beach där! Massor av joggare, tanter som lekte i de utställda styrketränings- och balansapparaterna, folk som hängde på bryggor, broar och spänger. Finfint!
 
 
Med blotta ögat kunde jag knappt se att träden speglade sig så i vattnet, så jag blev litet förvånad över bilden.
 
 
Betty Trump(en)
 
 
Ytterst sällan trumpen.
 
 
Håller ordning på oss.
 
På vägen dit lekte vi litet godisgömme också, till och med Ying letade med gott mod (ibland tycker han det är trams och kräver att jag ska ge honom hans andel på ett mera värdigt sätt, helst med tallrik under).
 
 
Fast först måste man sitta och vänta, det känns så där. Ganska kränkande, faktiskt.
 
Nåväl, till slut kom vi hem igen, och då väntade:
 
strykning
strykning
lite mera strykning
 
Blir det mera så övergår jag snart till stryknin. Lustigkurre.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Helen

Publicerad 2013-06-17 15:35:29

Vilka raringar!

Det där med att vänta är inte alltid Lizzys starka sida... Och det där med att tygla sitt temperament är inte heller alltid hennes starka sida. Tur för henne att hon är så söt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela