Pelleskop-livet

Aj aj oj oj

Publicerad 2013-06-11 10:02:00 i Allmänt

Efter löptikstressen och uppsatsstressen och leta-böcker-stressen och hjälp-barnet-skall-åka-bort-stressen och den sortens så blev det bara - tvärnit.
Jag är så ledig så ledig, så fågelfri så jag vet knappt vart jag skall vända mig!
Och som ett brev på posten kom förstås en huvudvärk på gränsen till kr*ks och elände, och rotera i sängen hela nätterna.
Precis som det skall vara, alltså, i början av en välförtjänt ledighet.
Och det ger sig väl. Det är bara det att när man plötsligt inte har någonting att hänga upp sig på så blir det liksom - INGENTING.
Jo förstås, igår försökte jag gå ut med hundarna tre gånger.
Just försökte, för trots att solen sken från en klarblå himmel varje gång jag rustade jurren och mig själv så vräkte regnet ner som Niagara-fallet så snart vi kom till grinden. Märkligt! Efter tredje vändan med den sortens gav vi attan i hela alltet, det blev ingen promenad igår.
Betty och Jazz blev ilsknare för varje gång, för det regnade inte litet heller, och trots att det bara är ungefär 5 meter från trappe till grind hann de bli alldeles genomblöta. Och ilskna. Dessutom regnade det med sådan iver och styrka att det faktiskt gjorde ont.
Olle bara fnös på sedvanligt sätt och trodde att det var nåt nytt, lantligt påfund.
Tigger och Ying fattade ingenting, de såg bara yra ut och begrep inte varför vi inte skulle ta en långis, i det härliga promenadvädret.
Så tycker de om allt väder, utom möjligen 37 grader celsius. På plussidan.
 
Även om jag personligen föredrar nattligt regn kan jag inte förneka att det behövdes några rotblötor, för att svampen skall frodas.
 
 
Så här såg det ut i söndags, och med det regn som har kommit nu kan det nog vara dags att ge sig ut och börja plocka redan i helgen. Ett oskolat öga kanske inte riktigt kan identifiera plupparna på bilden, men det är alltså familjen Kantarells barnkammare. (Tvi, nu kändes det ju ruskigt att tänka sig att gå fram som en annan barnarövare!)
 
Nu skall vi ta en ordentlig promenad, och sen ska vi vila (jag skall läsa romanböcker, men det skall nog inte djuren) och efter det skall vi börja med det nya trickset från freestylehundarna. Den här gången gäller det att sticka ett huvud genom ett halsband. Ett hundhuvud, tror jag. Vi får se vilket som blir enklast. Häng på, alla som har tillgång till hund eller småbarn eller annan foglig, lättmutad varelse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela