Pelleskop-livet

Övning ger färdighet

Publicerad 2013-07-29 18:53:36 i Allmänt

Idag är det närapå svalt - tycker jag, inte hundarna. Kanske för att på min höga nivå fläktar det, det gör det inte där nere i botten där de vistas. Herrskap och tjänstefolk, liksom - fast mera tvärtom. Tjänstefolket är högst.
 
Hur som helst tog vi en skogspromenad på förmiddagen; jag frös inte men det var betydligt friskare än igår. När vi kom upp i elljusspåret en stund mötte vi en lubbare som stannade och frågade varför hundarna alltid får godis när vi  möter honom, och han fick veta att godisutdelning sker på det att hundarna i fall av rymning måtte komma tassande till mig om de möter joggare. Liksom.
Genast ville springtypen prova, men jag hävdade att det inte skulle bli bra eftersom vi hade stått och samspråkat en stund och han därmed kanske räknades till flocken. Typ. Men han gav inte upp utan sa att hans springkompis var på ingång (det här var såna typer som springer varv på varv på varv...) och kunde jag vänligen släppa vilddjuren så han fick se vad som hände. Eftersom han lovade att kamraten inte var en hundrädd typ så släppte jag djuren och så gick vi vidare, springtyp och allt. Hundarna struttade framför och vid sidan så där som hundar gör, och plötsligt hördes tramp och pust och flås. Hundarna åt blåbär. Pust och tramp kom närmare - hundarna åt mera blåbär, och k*ssade i vissa fall på en stolpe.
Så kom springkamraten fram ur en kurva -  hundarna slängde en hastig blick och kastade sig runt och fram till mig, där de raskt slog ner sina rumpor och såg förväntansfulla ut.
Fast allra förväntansfullast såg nog springtypen ut, då innan hans kamrat hade kommit till synes. -Coolt, blev hans omdöme, och sen ville han kolla om det funkade åt andra hållet också, alltså om lösgående hundar blev omkörda av springkamrat.
Jag höll tummarna i smyg (Jazz, ni vet) men vågade ett försök och det gick lika prima det, och springkamraten blev lika imponerad som springtypen. Båda två skulle raskt vidarebefordra upplysningar om metoden till kända och okända hundägare.
Sån tur att mina hundar kan vara duktiga ibland!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela