Pelleskop-livet

Les mots. Orden, alltså.

Publicerad 2013-01-28 17:45:00 i Betty

Märkligt ändå - allting låter så intellektuellt när man säger det på franska. I alla fall om man inte försöker sig på några längre aktstycken. Och i synnerhet om mottagaren inte KAN franska. Alls. Men ändå.
 
Orden, ja. När jag satt och slötittade på Wife Swap (ja, för jag HAR jobbat ordentligt idag, läst massor i 100 fiches pour... och till och med fäst en del strålande tankar på pränt. På franska) så kom Bettan dragande med sin bollen-e-rund-boll. Alltså den massakrerade fotbollen. Upp i soffan med hela ekipaget och så ner med själva bollen och så gnöl: -Matte, ta UPP!
 
Dum är man väl då om man inte passar på att träna litet. På sitt och ligg. Och då visar det sig att Betty tror att sitt och ligg betyder ungefär samma sak, nämligen byt position: sätt dig om du ligger och lägg dig om du sitter. Dumma hund, va?
 
Nä, det gick ni väl inte på - dumma MATTE ska det förstås vara, nånstans i min träning har det biddit vääääldigt fel vääääldigt mycket. Suck. Så nu blir det till att extra noga läsa i Shaping-boken om att sätta ord på beteenden. Läsa och begrunda. Gör om och gör rätt, fast det är så förb*t mkt lättare att göra rätt från början, om man bara tänker till litet.
 
Men en sak är hon då fena på, den lilla fen: att hålla sin position medan jag frestar med bollen-e-rund-bollen. Ryck och knyck och kasta iväg - litet rycker det i lillans morrhår och ögonen tappar ibland sitt fäste på matten men tar den gör hon ICKE. Inte förrän jag säger: -Ta den! eller -Ja! DEN ordinlärningen har vi i alla fall lyckats med!
 
 
Som sagt var: bollen e rund.
 
Förresten: visst brukar (brukade) man säga "trixa med trasan" också, om att grejsa med en fotboll? Trasan förefaller vara en alltmer relevant beteckning på Bettans boll.
 
 
Bettan bara SER galen ut, egentligen är hon snäll.
 
 
Men Ying är inte så snäll - här har han ju stulit Jazzens jåtta!! Det tilltaget kan han få f*n för om facket får veta't (det är Jazz som är facket. Jazz är ALLTING som har nån tyngd i vårt hushåll. Japp).
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela