Pelleskop-livet

Vi traskar och går

Publicerad 2013-02-09 15:38:00 i Allmänt

I morse när jag kikade ut var det alldeles vitt - inte bara på marken utan i luften. Lappvantar tätt tätt, och hela marken täckt med en ny massa snö. Inga stigar eller upplogade vägar syntes mer.
Urp.
 
Men efter en dosis blåbärsyogurt och ett glas vindruvsjuice tog jag mig i kragen, krängde på snöbusarna Ying och Tigger deras halsband och så gav vi oss åstad.
Och då hade det slutat att snöa!
 
6 km blev det, på 1 timme och 40 minuter, men då var det bra nog moddigt och pulsigt att gå, och dessutom stannade vi till och pratade med folk här och där. I synnerhet på hemvägen nån kilometer hemifrån, i Skolparken, stannade vi ganska länge för där pågick nåt slags skidjippo (och dessutom var vi in i norden trötta!) så där var massor av folk, och många av dem hade hundar. Och många av dem som INTE hade hundar föll ändå i farstun för Ying och måste få klämma litet.
Och Ying ställde förstås upp.
 
Slutligen hade vi sån tur så vi sprang på Tigers berner sennen-förälskelse från i tisdags, då var lyckan fullkomlig! Och Ying höll med om att det var en prima pingla.
 
Efter att ha trängts bland både folk och hundar var det inget av odjuren som ens reagerade när vi gick förbi en enskild svart hund på hemvägen, de gick förbi alldeles nära i långa lösa koppel. Då blev matte glad och utdelade ganska riktligt med blodpuddingsbitar.
 
Såna strödde jag för övrigt ut i snön också - till och med Ying mulade ner sig så nästan bara svansen stack upp!
 
 
 
Ganska mycket lösspringande blev det, längs med ån och bakom sportvallens plank.
 
 
 
De andra vännerna, de små "frökenhundarna", gick det inte heller nån nöd på, för dem tog husse ut på prommis. Han har blivit riktigt duktig på att promenera, den där maken. Plötsligt börjar det verka nästan rimligt att tänka sig en liten helgsemester med fjällpromenader i sommar!
 
Sen har det ställts en del frågor om hundtröjor, och så här ligger landet: NEJ, jag har tyvärr inget mönster. Eller jag har, men inget som funkar, så jag stickar på mått och masktäthet, helt enkelt. Och om man vill att jag skall sticka en (åt föreslagsvis en hund, inte åt en hamster) så får man skicka hit litet garn och litet mått. Halsomfång, rygglängd, bröstomfång och midjemått. Och gärna en bild på djuret i fråga. För en hund i Ärt-storlek går det åt ungefär 200 g Järbo Raggi eller därmed jämförbart garn. Ungefär 300 meter av ett ullgarn (minst 70% ull bör det vara) som stickas på ungefär stickor 4. För en staffestorlek får man nog räkna med 300 g, för säkerhets skull. Att jag skriver just Järbo Raggi är att det garnet finns nästan överallt, t.o.m. på Ica Maxi och den sortens.
 
Men nu - nu skall jag översätta en OÄNDLIGT lång svensk text till franska. Himlar vilka korta meningar vi svenskar använder, och nu måste jag omdana dem till mera fransk längd. Så där 4 svenska meningar blir en bra (nåja) fransk mening. Men det gäller att hålla ordning på syftningarna, nyss gjorde jag Napoleon till Gud (fast det skulle väl han ha varit nöjd med, han jobbade ju på bra i den riktningen på egen hand).
 
Salut!

Kommentarer

Postat av: Marianne Hirvelä-Sjöblom

Publicerad 2013-02-10 10:05:47

Vad härligt det låter Pelleskop, då vet jag vad jag ska göra på tisdag när jag är ledig, åka och köpa garn!! Vi har tydligen en fin fin garn affär här i Västerås som ska få besök av mig minsann =)
Hur vi ska göra för att du ska få grejerna kan vi ta när jag har fixat det =)
Brukar du alltid vara på Brukshundsklubben i Enköping på tisdagskvällar?? För i så fall kanske jag kan skicka med grejerna med Eva-Lotta, Kram

Svar: Hmmm.... Jag är nog ALDRIG på klubben på tisdagskvällar, är jag rädd. Men det löser sig!
pelleskop.webblogg.se

Postat av: Marianne Hirvelä-Sjöblom

Publicerad 2013-02-10 12:36:41

Ha ha ha Vad tokig jag är som fick för mig det!! Klart att vi löser det =)
Mvh
Marianne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela