Pelleskop-livet

Mile-a-day?

Publicerad 2013-12-18 21:04:54 i Sprunget

Visst undrar ni, allahopa, visst gör ni? Hur det går  med projekt springa en majl om dagen alltså?
Så klart att ni gör!
 
Jo tack, det går bra. Idag har jag sprungit min 10e dag i sträck, det blev en längre tur idag (8 km, i skogen. Nån glädje ska man ha av barmarksvinter). Just att springa 1,61 km är lätt som en plätt numera - sen säger mitt ena jag: -Nu räcker det! och mitt andra jag säger: -Snicksnack, görejunte! och så springer jag vidare.
 
Det HAR känts som rena överträningsprojektet, men nu TROR jag att jag börjar komma in i trallen. Det jobbigaste är att det tar så pass mycket tid - inte själva springet, men det att byta om en extra gång osv. (Får väl göra som di riktiga atleterna, leva i springkläder hela dagarna. Örp.)
 
För övrigt är det väldigt mycket så att den värsta dysterheten och gloominessen släpper av en springtur, gör den. Det vore VÄLDIGT bra om jag kunde lära mig att springa tidigt på dagen; då kanske jag skulle bli mindre trött o håglös, liksom.
 
Fast alla gånger jag har försökt springa på morgonen (typ kl. 7, när barnen tränade) så kom det minst sagt surt efter: hela dagen gick åt till att återhämta sig... Morgonmänniska är jag icke. I alla fall försöker jag i möjligaste mån springa på någotsånär dagtid nu, vilket passar bra när maken har julsemester. Så slipper jag springa runt och ha dåligt samvete för att hundarna är ensamma hemma. Jag är verkligen larvig med dessa djur!
 
Och apropå larvig och djur: kolla här!
 
Men för att återgå till springet: jag är alltid missnöjd med mina prestationer i allting över huvud taget, men på något sätt är jag litet nöjd med inte precis mig själv men med min kropp i alla fall. För visserligen springer jag lusigare än nån annan, men man får betänka att:
a) jag är en gammal skata
b) hjärtat är fullkomligt förryckt
c) så sent som i april i år orkade jag knappt ta en normal hundpromenad (alltså på grund av genomgånget sjukelände).
 
Så nog är kroppen ett duktigt käril för min lata själ, alltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela