Pelleskop-livet

Mera språkligt

Publicerad 2013-12-10 10:58:32 i Jazz

Man måste vara pedagogisk på alla sätt, det har jag lärt mig.
Och: man måste ge kritik på rätt sätt.
 
Så när jag diskuterade Jazzens språkliga promenadprestation igår kväll, när vi väl hade lyckats trassla oss in, då lät det ungefär så här:
 
Det är väldigt bra att du står för dina åsikter och att du talar så högt och tydligt. Jag tycker också att det är fint att du har ett så rikt ordförråd och att du verkligen använder dig av det. Att kunna prata på så länge och så intensivt och oavbrutet utan att en enda gång upprepa sig, det visar prov på stilistisk briljans och det tycker jag att du skall vara stolt över. Ditt språk är också väldigt nyansrikt och du visar att du har förmåga att uttrycka gradskillnader med ditt val av invekt... - förlåt, adjektiv.
 
Mycket populärt bland pedagoger är också värderingsinstrumentet "three stars and a wish", som används mycket inom undervisningen i svenska. Svenska. Undervisning. "Three Stars and a Wish". För det går liksom inte att översätta till svenska, dårå.
Det går i alla fall ut på att dela ut två stjärnor (se där!) för två saker som var särskilt bra med prestationen, samt en önskning (kors! jag är ett översättargeni!) om något som möjligen skulle kunna bli en liten aning bättre. Försiktigt där!
 
Så här blev det:
 
Stjärna 1: Du uttrycker dig tydligt med hög röst.
Stjärna 2: Det märks att du har god hand med språket och törs använda det på ditt eget sätt.
Önskning: Om jag får önska någonting så vore det att du SKULLE VARA TYST OCH TRASKA PÅ I STÄLLET!!!
 

Gud, jag är så pedagogisk så man får gåshud!
 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela