Pelleskop-livet

Mariana!

Publicerad 2013-04-30 10:37:38 i Allmänt

-Vad ska du göra på Valborg, då? frågas man ideligen ideligen. Och tro inte att di undrar huruvida man ämnar ge sig ut med banderoller i arbetarkampens tjänst. Nix, för med "Valborg" menas numera 30 april. Knasigt!
 
Men nu är det så här, att Valborg har namnsdag den 1 maj och idag firar vi således ValborgsmässoAFTON (analogt med julAFTON som kommer före själva juldagen) och därför borde vi nu rimligen uppmärksamma Mariana en aning.
 
Hm. Vem Mariana känner man som man kan uppmärksamma? Var inte Björn Borg ihop eller gift med nån Mariana, tro? Jag googlar och ser att det stämmer. Dessutom finns en drottning av Portugal, ett helgon från Ecuador och litet annat löst folk. Dessutom tycker jag mig minnas att det finns en agility-person i Sala  med namnet Mariana. Grattis, allahopa!
 
Men annars då - hurudana är planerna? Tja, inget bål och inga fyrverkerier för mig. Ingen champagnefrukost blev det heller (det blev blåbärsyoghurt och vitaminpiller, men det sistnämnda intogs i bubblande form, så nästan så!); champagnegaloppen tror jag också vi skippar (been there, done that, mått illa av that också, för den delen) och nån forsränning att tala om tror jag inte jag kan uppdriva här i vår lilla å. Men det skulle inte förvåna mig om maken (ledig från jobbet) drar till med nån liten otäck sillbit till lunch, han är svår på sånt. Dessbättre är han inte svår på de flytande tillbehören, så det vore synd att klaga.
 
Hur som, mina egna planer för Marianadagen är såsom följer: 1. gå till skogen (KOM MED, KOM MED PÅ VANDRINGSFÄRD I VÅRENS GLADA TID). 2. läsa franska. 3. träna torka tassarna på mattan (hundarnas tassar, primärt). 4. gå nån annanstans. 5. lyssna på studentsångare på radion, om jag kan hitta några, 6. ta en bild på Betty med ett helt ägg i munnen (Bettys, inte min. haha!) 7. städa litet på övra toaletten (too much information, jag vet). 8. läsa franska
 
Man har det hektiskt, har man!
 
 
Igår var det bitvis soligt, det har det hittills inte varit idag. Men i alla fall:
 
SER DU SIPPOR SMÅ,
HÖR DU LÄRKOR SLÅ
SINA DRILLAR HÖGT MOT HIMLEN BLÅ!
ACK, HUR TIDEN GÅR!
NU ÄR ÅTER VÅR.
VÄLKOMMEN, HÄRLIGA VÅR!
 
 
 
Blank!
 
 
Igår var det också Stora Klättra-upp-på-dagen. Icke en sten förblev ouppåklättrad! Och det var Tigger som anförde ligan.
 
 
 
Men hörni:
 
 
SNART ÄR SOMMARN HÄR. I PURPURVÅGOR
GULDBELAGDA, AZURSKIFTANDE,
LIGGA ÄNGARNE I DAGENS LÅGOR
OCH I LUNDEN DANSA KÄLLORNE!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela