Pelleskop-livet

Boktips igen

Publicerad 2013-04-01 13:09:52 i Andra bloggar

Jag var på biblioteket och härjade häromsistens och förutom det som nödvändigtvis skulle has hämtade jag förstås litet diverse som jag trillade över.
Skönlitteratur förutom sån som behövs för studier kikar jag nästan aldrig på på biblioteket, det är för mycket och för omständligt, men jag kollar på hundavdelningen och på syavdelningen och på konsthistorieavdelningen.
För övrigt kollar jag också alltid hyllan med nyåterlämnat men den är så gott som alltid fylld med böcker om GI eller LCHF samt olika sorters yoga. Enorma mängder!
 
I alla fall så fann jag den här:
 
 

Den har nu några år på nacken men den har inte känts så angelägen att läsa. Tant med knähund, liksom. Men vet ni - den är bra!
Jag började läsa den igår och jag läste ut den igår - och då hann jag ändå med att promenera 13 km, se ett avsnitt till av The Bible (varför i Herrans namn inte kalla serien för Bibeln, här i Sverige?!) samt inte mindre än TRE avsnitt av Nikolaj och Julie (som jag började på före jul men liksom kom av mig i).
Det var länge sen jag sträckläste en bok så!
 
För den som är okunnigare och senfärdigare än jag kan meddelas att författaren är psykiater och professor, och boken tar upp hennes tankar och känslor inför att skaffa en liiiiten gullig hund i stället för en cane corso, hon som saknar sin stora hund så! Sen beskrivs hur hon och hunden blir ett "team" på kringliga krokiga vägar, hur de får hjälp (av Memea Mohlin), problem och glädjor. Plus en massa intressanta fakta och teorier om hundens domesticering, hundens sinnen och litet av vart. Och så trevliga bilder, på det.
 
Dessutom har Åsa Nilsonne ordnat det så behändigt med en blogg också - och kikar man i den så visar det sig att Zelda har fått en flockkompis, en liten Nemi. Bloggen är dessutom av den där trevliga sorten med massor av bilder och uppdateringar ofta ofta. Rekommenderas minst lika mycket som boken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela