Pelleskop-livet

Genrep

Publicerad 2012-09-27 14:08:00 i Tigger

Det var ju det där med tävlingen på lördag. TIO startande i klass 2. Gissa hur många som är tigrar, eller för den delen russlare.
Det är bordercollie på bordercollie på hovawart (eller är det howavart?) på rottweiler, med nån sån schäfer inslängd for good measure. Suck.
Och den gångna helgen var det tredje världskriget här i nejden, med hopp om en uppföljare kommande helg. Alltså - vanligt pangpang vänjar man sig vid när man bor här, men i lördags och söndags var det bomber och granater så rutorna skallrade och jag fick SLÄPA Jazz genom skogspromenaden, som dock försiggår ännu litet längre bort från själva krigföringen.
Så därför är jag i valet och kvalet om lördagens aktiviteter. "Kolla försvarsmaktens hemsida!" säger de som vet. Jag kollar och där står att inget härikring är avlyst i helgen. Fast samma de som vet säger att det är bamseövning i helgen. Usch. Lägg ner vapnen, säger jag.
 
I alla fall så tog jag och for upp på onsdagsträningen igår afse. Det vräkte ner blöta, och det var mörkt. Vi var inte så många där att det blev nån trängsel prexis. Men fyra hundar i platsliggningen i alla fall.
 
 
Sen vackraste lilla vita pricken är tiger, med hakan i backen. Han tycker INTE om när hunden bredvid är en sån som måste ha matte eller husse intill sig, det känns inte riktigt som det ska tycker han. Men han fixar det finfint. Tre minuter, och det regnade inte måttligt heller, och matte stod på lååångt avstånd, längre än normalt för 2an.
 
Sen passade vi på att få en kommendering i fritt följ, läggande under gång och fjärren i ett svep, med belöning först efteråt.
Så här gick det: i fria följet var han så laddad så han såg ut som han tänkte kissa i brallan medan vi väntade på startkommando, sen kom det ett litet ivergläfs, men sen gick han bra under förutsättningarna. (Det är ju litet jobbigt att gå och titta upp när det rinner vatten från mattes oljerock rätt ner i ögat, liksom.) Litet fusk med sittandet i halterna ett par gånger, men en bit över godkänd i alla fall. Finfin kontakt och stor glädje, framför allt!
Läggandet under gång var en liten aning segt, han stannade till först och lade sig ner sen - det skyller jag också på regnet. Inget problem egentligen, men avslutet blev litet dumt. Han låg fint kvar när jag kom tillbaka, satte sig upp först på kommando men då var han så glad så han gjorde ett "rumpskutt" efter uppsättandet och kom litet snett och bakåt. Vi får kolla litet på det!
Fjärren: finfint! Inga problem, trots att jag hade knut och damen bakom (kommandoran) hade regnrock som prasslade och viftade rätt friskt när hon visade skiftena.
Kort och gott - jag var så så såååå nöjd med min lille ärta!
 
Sen fortsatte vi på egen hand med apportering, hopp och ruta. I apporteringen tycker jag att han saktar av en anings aning innan han gör sin ingång - vi jobbar på för att få upp farten. Annars inga problem, ingen tjyvning, fint greppande, ingen ansats att släppa före losskommando. Hoppet: han KAN bli övertaggad och tjyva, men det ska nog gå att hålla styr på. Annars är han bomsäker på att HOPPA tillbaka även om han kommer toksnett.
 
 
-Alltid redo!
 
 
 
Bildkvalitén är ju som den är, men hundens kvalitet är desto bättre!
 
Och så rutan då: Vi tog ut ett överlångt avstånd, inte jättejättelångt men längre än 10 meter, mörkt och eländigt och blött var det, jag visade, skickade och höll tummarna. Och Tigern satsade som Usain B, tog ett redigt skutt över bandet och TJO - smäck i rutan! Stabilt kvarstannande tills jag bröt - och sen blev det köttbulleregn!!!
 
 
Nussegubben!!
 
Sen gjorde vi om hela serien igen, med belöning först efter alla tre momenten - samma lika bäst! Och samma lilla skutt in i rutan; bara det är värt en mässa!
 
Så lekte vi litet - onsdagsträningen börjar kl. 19, vi höll på till 19.30 - då var det bara vi kvar! - och sen blev det frottering av liten hund innan vi packade in oss i bilen och for hemöver.
 
Matte var glad som en lärka och sjöng I love to boogie on a Saturday night med hög och grymt vacker stämma.
Tills det slog mig: GENREP! Gah! De ska ju gå uselt, för annars...!!!
 
Nåja, vi får väl se.
Smäller det som värst på lördag så hoppar vi över eländet jallafall, jag vill INTE utsätta luddhjärtat för en farlig platsliggning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela