Pelleskop-livet

Klädd eller oklädd? Nakenchock.

Publicerad 2012-10-28 13:24:57 i Allmänt

Idag startar vintertiden, och inte bara på klockan utan även utomhus efter vad vi har erfarit.
Temperaturen har ännu inte stigit över noll, och jag tror att det är första dagen med frost hela dagen.
Första men inte sista, dessvärre.
Men i sanningens namn är det riktigt skönt i solen, och det är helt vindstilla.
 
Denna helg har hittills mest gått i ont-i-magens och städningens tecken. Jodå, jag gör sånt ibland. Jag har till och med lyckats tubba minsta barnet till att grundligt städa under diskbänken, fast det tog ganska lång tid att få henne att förstå var exakt detta skåp var beläget. Hon vet ju var diskbänken är, men sen blev det svårare. Nåja, hon är ju ett Geni och såna får man ha överseende med. Städningen blev i alla fall bra!
 
Dessvärre har ju hundarna inte riktigt fått vad dem rimligen tillkommer, först idag lyckades jag släpa ut de tre vildaste busarna i skogen. Bara två gånger måste jag kr*kas i  mossan, så det var ganska lättsamt trots allt.
 
På staffesidor, staffebloggar, staffeforum ser jag att de flesta har börjat rusta sina staffar med täcken och koftor nu.
Hm.
Jag är kluven.
Vid minus två tycker jag INTE att lillan behöver ha några kläder egentligen, inte om man rör på sig, och det gör man! Däremot om hon får sitta i bilen små stunder mellan träningspass, då får hon förstås ha täcke på sig.
Men bara vid vanliga promenader? Nej, det är nog bara Jazz som behöver det - han är mycket tunnare och rör sig inte lika mycket som lillfian. Och hon verkar då inte frysa!
Förresten - om jag börjar med täcken och grejer nu, vad ska jag då hitta på när det blir minus tjugofem?!
 
Litet likadant tänker jag med mig själv också - INTE ta fram Refrigiwear-jackan än, även om det känns så redan när jag kilar ut för att hämta morgontidningen. Man får tänka litet strategiskt, än så länge har jag mest bara fler och fler lager utan och innan.
Men snart måste jag nog sätta i fodret i höstkappan och säga: -Hello korvskinn! samt försöka se glad ut och andas samtidigt. Suck.
 
Hur som helst så lurar jag på att köpa liksom en overall till Betty, t.ex. en från Hurtta. Det finns ju sådana som står emot både väta och vind och det skulle nog kännas fint till vinter.
 
Apropå väta så lyckades Betty slänga sin leksak i en djup, kall, lerig vattensamling intill en sten längst bort i skogen idag. Först dök hon själv efter den, med hela huvudet försvunnet så att bara en del luftbubblor indikerade var hon sökte. Men det gick inte, så jag fick först gröpa med en lång pinne, sen med bara armen upp till ovan armbågen (jacka och tröja av, förstås. Brrr. Kallt!) - ingen leksak. Antagligen hade den försvunnit i djupet under stenen. Jag får ta med simfötter nästa gång vi går dit.
I alla fall var lilla mycket agiterad när vi var tvungna att dra oss hemåt utan lekorren (leksak som är en ekorre = lekorre)  och letade grundligt på alla de ställen där vi hade lekt med den på vägen dit.
 
 
 
 
Ying hade en lydig-dag och fick springa lös. Glad som en lärka!
 
 
Betty var litet bekymrad tills hon kom på att isen sprack om hon hoppade bomben på den. Vinterbadare!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela