Pelleskop-livet

Huvudsaken

Publicerad 2012-10-09 23:04:57 i Allmänt

I morse när vi traskade ut, hela gänget, var det soligt men kyligt. Innan vi hann hem igen var det grått och kyligare. Ruggigt, rent av.
 
Men det är fortfarande vackert ute; det blir liksom ett färgcrescendo innan hela alltet vänder. Brrr, det är det som kallas vinter!
 
 
Lilla Bubblanubb har lagt sig till med en ny divalat - hon stampar. Med ena framtassen, inget krafsande utan små bestämda stampar. Ungefär 3 stampar per 2 sekunder, sen en litet längre paus, sen repetition om hon inte har fått som hon vill.
Exempelvis väckte hon mig i morse genom att ilsket stampa på mig. Och på Tigern. -Ja men KIITOS, för i perkelä! sa Tigern, som ibland bejakar sitt finska arv. Sen muttrade han och somnade om.
På promenaden fick Betty ett tag gå kopplad även sedan vi hade kommit till springa-lös-stället, detta enär det kryllade av spänstare. Då stannade hon som fastfrusen i marken och stampade ilsket med ena framtassen. Jag fick släpa henne några hundra meter till spänstarfritt område och låta henne springa där.
 
 
Sen blev vi litet osams igen, för hon bara härjade med Tigern och plötsligt lyssnar hon inte på mig när jag säger att hon ska ta det en aning försiktigt. Och när jag skulle ta tag i henne och tala litet allvar bara skuttade hon undan och sparkade nosigt med bakbenen. Hmm. Då blev det en barsk order och sen ganska många allvarligt menade ord till lilla sessan, som plötsligt var mild och förtjusande som man har väl aldrig sett på maken, heller. Idel fjäsk och puss och gulligheter, och då var jag förstås inte stram utan då pussade jag tillbaka för allt vad jag var värd.
 
 
Osams är de inte, det är bara det att Betty är litet för hårdhänt ibland, och Tigern är en aning mammagris. Men jag skulle säga åt honom lika mycket om han härjade för vilt med henne. Vilket dock icke sker.
 
 
Ying var på ovanligt förvirrat kineshumör idag. Nosen reagerade dock på frolic.
 
 
Gråare, som sagt.
 
 
Min klänning matchar höstlöven. Den är i så förtjusande material, 50% ull och 50% bomull, tunn och sval och varm och mer eller mindre skrynkelfri. Varför hittar man inte sånt nuförtiden?
 
 
 
 
Ying och Jazz får gå kopplade, för Ying var som sagt totalförvirrad och Jazz var skotträdd. Jag litar dessvärre inte på att Jazz håller sig till mig om han blir rädd - jag är ganska övertygad om att han skulle få panik och sticka sig undan nånstans.
 
I alla fall - det hann bli kallt. Och jag tvingas inse att det är dags för Huvudsaken igen - värmande huvudbonad.
Men vad tusan ska jag aptera?!
Endera får jag ha fläta (-or) hela vintern för att kunna ha mössa, men fläta känns så sjavigt och ivägen hela tiden.
Eller också har jag min vanliga knut och värmer huvudet med - vadå? Sjalett? Värmer en sådan verkligen? Och vill jag gå omkring och se ut som E II R hela vintern?
Jag har kikat på stickbeskrivningar - det är inte klokt vad man kan hitta på nätet! Man kan t.ex. förfärdiga liksom en blöja med ett knytband i varje ände, varefter själva blöjdelen anbringas ovanpå skulten och ned över öronen och tamparna knytes under hakan. Litet gulligt till pälsbrämad skridskomundering, kanske, men litet vimsigt ute i den villande skog. Inte värmer det pannan heller. Annars kan man skapa sig något som ser ut som en truckerkeps fast utan skärm, med ett band att knäppa under knuten. Ungefär som när tennisspelerskor har keps och hästsvansen sticker ut därbak, ni vet.
Vira sjalen upp över öronen går ju bra, men problemet med pannan kvarstår. Och INGEN fimbulvinter kommer att få skåda mig i pannband, det säger jag bara!
Turban, kanske? Lindar man den tillräckligt många varv runt knoppen syns det väl inte att det är liksom en extra knopp därbak? (Fast nu kom jag att tänka på det där hemska i Harry Potter, nåt med Voldemort på baksidan av nåns huvud, eller hur det var. Rysligt!) (Eller Hundturken i Barnen från Frostmofjället - så oerhört gräsligt!!)
Små spänstiga seniga farbröder som är ute och motionerar året om i sån där käck träningsoverall från 1960-talet, de har ofta en liten ynklig toppluva som sitter liksom mest ovanpå huvudet, och så en aning mer ner i pannan. Om man skulle göra så, fast kanske sticka på öronlappar?
Annars KAN man förstås snagga sig också, och idka fritt val bland huvudbonader för såväl sommar- som vinterbruk. Fast jag misstänker att jag då skulle se ut som en väckarklocka bakifrån. Hur ärtigt är det på en skala, tro?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela