Pelleskop-livet

Frukosten

Publicerad 2012-10-23 11:03:00 i Ying

När jag inte äter kakor till frukost (och de allra allra flesta dagar gör jag faktiskt inte det. Tyvärr.) så brukar jag äta två rostade smörgåsar med bregott och apelsinmarmelad på.
Det värsta som finns är rostat bröd som har hunnit kallna innan man puttar på smöret - såna mackor går tveklöst till hundarna i mitt fall.
Liksom sådana brödskivor som har fått annan färg än bara svagt fläckvis gyllene. Sådana kallar jag förkolnade och de går till hundarna (eller i kompostpåsen).
 
Fast sen är det inte alltid jag orkar eller ids äta upp alla hela två mackorna. Då hör det till att Ying ska få det som blir över.
-Hallå Ying! säger jag. För Ying ligger alltid på golvet nästan på mina fötter.
(Den enda gången Ying inte är i min omedelbara närhet är när Äldsta Barnet är hemma. Då alternerar han mellan henne och mig. Rart. Alla andra är sk*t, säger han. Fast om jag går ut och lämnar honom hemma, då måste han ju liksom nedlåta sig att häfta vid hussen eller Minsta Barnet. -Tveksamt nöje, men nån måste ju ta hand om det, säger Ying).
 
I alla fall blir det nästan aldrig nån reaktion på den där första uppmaningen. Men skam den som ger sig.
-Farbror Ying! Hallå! Macka! säger jag, och försöker låta inbjudande.
 
Då lyfter Ying först på huvudet och sedan på hela sig. Råkar jag hålla smörgåsbiten för nära honom så fnyser han och backar, han vill att man ska servera med finess.
Så smörgåsen skall hållas så där en decimeter ifrån mulen, och sen vädrar han en aning. Verkar det inte alldeles ruskigt så kanske mulen kommer litet närmare, för noggrannare inspektion.
Sen tittar han på mig, frågande och liksom skeptiskt.
-Jo då, de E me marmelad! säger jag övertygande.
Och då tar Ying sin mackabit, först med ganska långa tänder, ifall det skulle vara nåt lur, men sen mumsar han.
O, vad Ying kan mumsa! Jag tror att själva ordet "mumsa", som är ännu en sån där onomatopoetisk glosa i rätt sammanhang, måste ha uppfunnits av någon som gav smörgåsar till en pej. Det kunde då också ha kommit att heta "oomfa" för så låter det också.
 
Ett annat ljud som hörs när Ying äter smörgås är "krrrrr - gnrr - mnjrrrr".
Men det, det är bara Tigern som tigger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela