Pelleskop-livet

Sollentuna sucks!

Publicerad 2012-11-13 10:30:00 i Betty

Den klassiska reklamdevisen "Nothing sucks like Electrolux" har jag nu uppdaterat till "Nothing sucks like Sollentuna rackethall i utställningshänseende".
Grrrr. Vilken ryslig tillställning - så vansinnigt fullt av hundar och människor så man knappt kunde vända sig om, ingenstans att värma upp sina hundar, en ljudnivå som var ohälsosam och luften så tät så det killade i min näsa i över ett dygn efteråt. Tvi!
Alltså - det kan inte vara rimligt att knö in så mycket folk och djur på denna lilla begränsade yta - vad händer om det händer nåt? Panik i den miljön = nedtrampningar och annat hemskt. Näe.
 
Och så ber jag alla notera att detta var vad jag tyckte INNAN lillfian blev bedömd. Efter det tyckte jag att Domarn E Full, Ut Me Domarn! också.
Neej, det tyckte jag inte, men trenden för Bettys utställningskarriär gör mig en aning - fundersam.
För Betty fick - good! Och även om good normalt sett betyder "bra" så betyder det i utställningssammanhang "bad". Eller rent av very, very bad indeed.
 
Dessbättre tror jag INTE att det beror på att det trots allt blev jag som ställde henne (det var meningen att Ida skulle göra det, men det blev litet tidspress), för det han slog ner på var huvudet. Inte för att resten var mycket att hänga i julgranen heller, men överlinje och bakställ var i alla fall passabla ("adequate"). Huvudet däremot var "klent", nosen inte tillräckligt kort och öronen - tja, vi vet ju. "Very untidy". Dentition good - men så kommer det ett MEN: lacks in width.
 
Fy dumma gubbe, säger jag, men Tiger säger: -Jag SA ju det, jag SA ju att hon är jätteful!!
Och nu när de försöker snatta godis nånstans och Tigern inte riktigt når säger han: -Försök du, Betty - du har ju så lång näsa!

Men när han har hållit på så ett tag och kallat henne "Fulaste tjejen i Sollentuna" och "Trynfian" och sånt, då brukar jag harkla mig aldrig så litet och säga stillsamt: -Men hon var i alla fall inte TJOCK... och då tystnar Tiger, för han har minsann en gång fått en tvåa på grund av rultighet. Annars har han i ärlighetens namn mest fått CK och HP och den sortens. -Ja, för jag, jag är SNYGG, säger Tigern och krullar ihop sig till en liten nöjd och varm boll.
 
I övrigt måste jag säga att de skötte sig alldeles enastående, båda två. Tigern var ju moraliskt stöd (fnys!) och visade verkligen mycket hög moral när förbipasserande hundar närapå kröp ända in i buren (trängseln, den trängseln!) - inte så mycket som ett morr lät han höra. Den!
 
När Betty var klar hade leden glesnat någon liten aning så då låtsasutställde jag Tigern litet grann, och tagen satt precis i. Nedrar, vad han snyggar till sig och ställer upp - han blir nästan självlysande! Duktiga lilla Tigern!
 
Och Betty var faktiskt också riktigt duktig i ringen - gåendet sköter hon verkligen inget vidare för hon vill till husse, eller till Ida, eller till Mellanbarnet som kom och överraskade oss helt rart - men ståendet för examination fick hon absolut IHVG på, trots att hon tycker det är äckligt att bli tafsad på (jag tycker som du, Betty!). Inte en fena rörde hon när han granskade bett, lyfte fram och bak, rättade till ben, klämde revben och höfter och allt, ryckte litet i öron. Mycket duktig liten tjej!
 
 
 

EN enda bra sak med Sollentuna rackethall som utställningslokal - det är nära dit. 62 km och motorväg nästan ända fram. Men så katten om jag vill dit igen!

Kommentarer

Postat av: Anne-Lian

Publicerad 2012-11-15 14:44:06

Du får mig alltid på gott humör med din blogg, underbart att få träffa dig igen, kramis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela