Pelleskop-livet

Salighetssak

Publicerad 2012-11-17 20:30:00 i Allmänt

Igår tog vi en riktig långis, jag och alla kritterna. Nästan två och en halv timme var vi ute i gråmugget och leran. Tigger tyckte det var bästa promenaden nånsin nästan, för dels fick han springa jättemycket lös, dels hade jag med TVÅ bollar så att han inte hela tiden blev översprunget av "den där dumma tjocka jäntan", dels hittade han nåt rysligt illaluktande att rulla sig i och slutligen innebar detta att han vid hemkomsten blev 1. schamponerad (ganska mysigt) och 2. fönad (bästa njutningsmedlet nånsin, enligt tigern). Bästa njutningsmedlet för mig skulle ha varit att alla blev grundligt trötta, för det blev de, men sen kom det en annan, ännu bättre grej emellan.
 
Jag fick nåt klet på handen! Och tro mig, det var inte sånt som Tigern hade rullat sig i. Utan när jag knödde mig fram genom vegetationen fick jag någonstans av någonting en liten liten klatt kåda på högerhandens fingrar och den kådan den doftade så alldeles vansinnigt gott så jag nästan fick vingar på fötterna och leviterade där jag gick.
Alltså - hur kan nånting bara lukta så sanslöst gott?! Det var en liten aning terpentin i doften men framför allt någonting så väldoftande så - jag tror det måste ha trillat ner från innanför pärleporten, minst. Hela vägen hem (som var ungefär halva vägen kvar) gick jag mer eller mindre med fingrarna instoppade i näsan och det var med mycket stor sorg som jag tvättade såväl Tigern som mina lortiga fingrar vid hemkomsten (denna lera...). Och den där doften, den liksom förflyttade mig nånstans, till nånting som jag nästan nästan kom ihåg men inte riktigt fick fatt på... Ja, det var nåt alldeles makalöst! Jag måste nog gå där och truttla litet mer i snåren, någon gång kanske jag lyckas få fatt i litet till!
 
 
En liten liten glimt av blå himmel en kort stund. Sen grått. Men härligt novembervarmt ändå.
 
 
Lycklig russlare. Lortig.
 
 
Vi klättrar! Mata oss!
 
 
 
 
 
Springer kors och tvärs i skogen och letar efter klättergrejer.
 
 
En lerig pudel är inte heller nån hit så även denne blev badad och torkad. Entusiasmen är inte påfallande, men han har i alla fall inget emot det.
 
 
Äntligen inne, knäpp på TV:n! säger Jazz.
 
 
Betty börjar så smått acceptera att Tigern inte vill att hon skall ligga ovanpå honom. Men då måste han i gengäld lova att ligga ovanpå henne, säger hon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela