Pelleskop-livet

Något att se fram emot?

Publicerad 2012-11-02 19:06:50 i Betty

De är då ruskigt snabba på SKK, måste jag säga - Bettys resultat från i tisdags finns redan ute på hunddata!
 
 
Som synes fick höftlederna B, vilket betyder "ej dysplasi" och armbågarna är ua. Dessutom är knäna (patella) kollade och också ua, liksom alltså båda ögonen.
Med HD=B och ED=ua så kan Betty nu beteckna sig som "friröntgad" och tillsammans med ett bra MH innebär det, mina damer och herrar,  att lillfian nu kommer att bli en liten mammahund, vad det lider! Troligen blir det någon gång under nästa våren, beroende naturligtvis på hur löpen infaller.
 
Som "mamma" har jag ju förstås delade känslor inför detta. Graviditeter och förlossningar ÄR alltid en risk, för både människor och djur, och till det kommer att Betty då förstås kommer att bo hos uppfödare Ida sista tiden av dräktigheten och tills valparna flyttar hemifrån. Samtidigt tycker jag ju att Betty är så precis som en staffe skall vara, och nu talar jag inte om utseende. Hon ser helt klart ut som en snygg staffe, men HUR snygg, det har jag ingen uppfattning om. Jag har inte det ögat och dessutom är det ju "min" hund, klart hon är snyggast i världen! Hon är i alla fall helt rastypisk och korrekt på alla sätt, så mycket vet jag. Men med att hon är precis som en staffe skall vara menar jag att hon är ett sånt litet piggt frö - pigg på allt, vill alltid alltid stå i centrum, helt och hållet säker att hantera (bortsett från en och annan fläskläpp, men det är ju också nåt som nästan står i rasstandarden), inga problem med andra hundar (än...), och en stor humorist. Världens bästa lilla kompis, helt enkelt.
 
Men ett litet tips är - vänta inte för länge med att ställa er på valpkö! Bettys pappa Nitro har vuxit i sig själv ordentligt och kommer att börja härja vilt i utställningsringarna framöver. Förutom att man blir kär i honom så fort man ser honom...
 
Det här innebär också att jag känner att jag kan köra för fullt med henne nu, i all form av träning. Litet mer agility skall det bli framöver, mera drag och mera spring. Pö om pö, förstås. Och så vill jag hinna få åtminstone ett LP1 och nån start i 2:an under kommande säsong, samt en uppflyttning till lägre klass i spår.
 
Som sagt, har ni planer på en staffe om ett och ett halvt år så där, så vänta inte för länge - med rätt fargalt (och det litar jag på att Ida väljer) så kommer det att bli guldvalpar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela