Pelleskop-livet

Skoldags

Publicerad 2012-05-03 22:56:57 i Allmänt

Ikväll var alltså Betty och jag på tävlingslydnadskursen igen.
Nu får vi börja ge järnet, för Lillan fyller 9 månader jämnt idag - snart dags för den magiska 10-månadersgränsen!
Det är så bra med den där kursen för man måste verkligen TÄNKA EFTER hur man vill ha det. Till skillnad från ren momentinlärning och varsågod, gör så här.
Idag kollade vi litet på inmarscher på planen - hur man kan behöva samla ihop eller hotta upp sin hund och göra den beredd.
På ett par hundar märktes det väldigt stor skillnad om de fick gå lösa och i sina egna penséer fram till tävlingsledaren eller om de måste gå fot redan den sträckan.
På Betty märktes ingen större skillnad, men för min egen del tror jag att det är bra att ha en "strikt" inmarsch också. Och så ser det snyggt ut, i synnerhet när man har en hund av en ras som vissa inte gärna ser intill sig på en tävlingsplan...
Vi fick alla bassning för att vi är så taffliga på att gå också! Vi svänger för snabbt och för oannonserat, t.ex. Oj, det är mycket att tänka på, men det är klart att det är rätt!
Jag måste ta fram klotsen och göra sån träning utomhus också, med koppel och det hela, för att påminna Betty om att hon har bakben, inte bara en släpvagn med svansen på. Mycket andra bakdelsaktiveringsgrejer ska vi också göra.
Som vanligt ett inspirerande kurstillfälle, alltså - man får bara sån lust att träna jättemycket varenda gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela