Pelleskop-livet

På hal is.

Publicerad 2012-03-31 18:54:03 i Allmänt

Den här veckan har det varit, och är ännu, på sista sluttampen, konståknings-VM. Och i kombination med En Himla Massa som borde göras har detta lett till rena bloggdöden. Sånt händer.
Annat som har hänt är följande:
igår for jag och bubbla till närmsta residensstad och besiktigade hussens bil. Det gick finfint. Medan bilen blev genomgången gick vi till jurr-affären och där var det ombyggnadsrea. Vi gjorde en massa braiga fynd! Sen for vi till brukshundklubben därstädes - där såg det ut som efter ett ghetto war, ungefär. I alla fall tränade vi litet.
Så här sker det med Bettys träning: vi tränar på att träna. Med de andra hundarna (where applicable, alltså i princip Peppar o Tigger) har jag tränat in momenten hemma och sen tagit konceptet on the road, dvs. tränat på udda ställen. Med Bubbla gör jag i stället så att jag tränar på att ha dragkamp, byta trasa osv. på udda ställen. Jag tänker att det ska bli litet grann som "where-ever I lay my hat, that's my home". Var helst min dragkampsgrej finnes, där fokuserar jag. Vi får se om det är en god tanke.
Vidare värst har Ying och jag förekommit i den kolorerade veckopressen, i en tanttidnings hundspecial. Där påstås att jag har sagt nåt om att ta tag i den sociala biten. Vilket förstås är lögn! Aldrig säger jag ta tag i nån bit, och det inte gäller att rycka en sockerbit från nån eller dylikt. Men själva andemeningen var rätt - att jag anser att man måste träna upp pejers sociala förmågor, men om man tar sig den tiden och det besväret så blir de prima familjehundar.
För övrigt har gossarna varit ruskiga snuskfarbröder hela veckan - urrp!! Värsta Thailandsresenärerna, liksom. Usch. Men nu har det så gott som klingat av, tack och lov. För denna gång.
Igår kväll tog jag en kvällspromenad med Olle, Tigg, Jazz och Ying medan Betty var hemma med minsta barnet och hennes övernattande kamrat. Himlen var bitvis svart och skrämmande så det var litet oroligt, men vi traskade på i dryga 9 km och det var riktigt skönt. När vi hade kommit innanför dörren började det regna o hagla ute! Och idag har det blåst så man tappade andan - vi har bara varit ute i trädgården, för övrigt har jag tillbringat så gott som hela dagen på min säng med datorn, betraktandes konståkning.
Nu har alla jurren fått märgben till middag/lördagsgodis, och jag har bänkat mig framför finalen i sista diciplinen - damernas fria åkning. Litet långrandigt, men jag håller nog ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela