Pelleskop-livet

Nerförsbacken.

Publicerad 2012-01-31 16:36:03 i Allmänt

Det är kallt och vitt och vinter. Men det känns inte alls så gräsligt hemskt längre.
Antagligen för att vi är i nerförsbacken - alltså, det är bara att frihjula ända fram till våren!
Idag tog jag en promenad på två timmar med Ying, Tigger och Olle - köldhundarna klarar allt! Denna vinter är fortfarande rätt perfekt så till vida att man kan gå överallt i skogen - man behöver inte hålla sig till uppskottade och -trampade stigar och vägar. Ingenstans behöver man pulsa, och det gör förstås promenaderna så mycket mer omväxlande.
Idag fick alla tre musketörerna springa lösa och lediga och leva rövare. Själv ägnade jag mig åt att komma bort.
Det är aktivering, vill jag lova - jag måste hela tiden ha koll på hundarna för att vara beredd: så snart de inte har uppmärksamheten på mig kilar jag iväg och gömmer mig! Och svårare och svårare blir det, för efter ett par smitningar är de förstås ännu mer uppmärksamma! Till slut var det så gott som omöjligt att komma undan, då roade jag mig med att plötsligt springa iväg så fort mina små ben kunde bära mig, i en annan riktning än hundarnas färdriktning. Puh, som sagt - matte-aktivering!
Men hundarna blev rätt så aktiverade de också, ibland tycker jag att de skulle kunna se mig så lätt - i min brandgula älgjacka som vanligt - men endera ser de verkligen rysligt illa eller också väljer de helt enkelt bort synsinnet för att bara använda nosen!
På hemvägen gick vi över skolgården och blev alldeles inringade och hopträngda av massor med ivriga och påflugna barn som ville klappa. Inte mig förstås.
Eftersom jag inte hade Jazz med lät jag ungarna hålla på ungefär som de tyckte, det är ju också bra träning för hundarna. De skötte sig finfint - Tigger tycker ju inte om det precis, men han håller sig tätt intill mig och ser lidande ut, bara.

Några bilder blev det inte idag, men förra veckan, när det snöade alldeles onödigt mycket, då blev det några.



Vad finns däruppe?



Och hur i all sin dar kommer man dit?!



Mellanbarnet! Ner kom hon också, via stegen.



Måste sova. Zzzzzz.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela