Pelleskop-livet

Iakttagelser.

Publicerad 2012-01-03 10:43:36 i Allmänt

Några spridda iakttagelser:
*Idag blir Betty 5 månader gammal. Detta firar hon genom att skratta hela tiden. Dessutom har hon oändligt mycket spring i benen efter gårdagens ganska ringa utomhusmotion pga regnväder.
*Fröken har också upptäckt sängens tjusning. Efter en tidig morgontoalett (mellan 7 och 8) springer hon gärna upp och vill upp i sängen igen. Fast i morse tog hon omvägen förbi minsta barnets rum och in under dennas säng på jakt efter något att förstöra. M.B. tvingades yrvaken krypa in under sin säng och framfiska lilla lullet!
*Inte bara ligga i sängen utan även ligga under täcket är ett nytt njutningsmedel för lillan. Än så länge har hon inte riktigt förstått hur hon ska göra för att komma i åtnjutande av denna förmån så hon försöker på litet udda sätt, såsom att bita mig i näsan, sparka bakut, sjunga en visa. Snart nog lär hon sig väl av Tiger: två krafs på täckets övre del, samt en uppmanande harkling!
*En förmiddag när Ying, Tigg och jag inte alls orkade gå upp utan låg och drog oss kom Betty upprasande och var full i bus. När jag lyfte upp henne i sängen - för hon kan dessbättre inte hoppa upp själv ännu - så började hon omedelbart bita och terrorisera de äldre herrarna, och vägrade att lugna sig. Då hoppade Ying ned och tog en strumpa ur korgen med ren tvätt som jag hade burit upp. Så började han skutta runt med strumpan och göra busljud - han hoppade fram mot Betty och liksom viftade med sin fångst. Hon såg ganska intresserad ut, men nöjde sig för tillfället med att bita Tigger. Då hoppade han också ner och inledde en dragkamp med Ying, om min strumpa. Aldrig hade jag väl sett på maken: Tigg och Ying i dragkamp om en strumpa! Med ljud och stamp och det hela. Märkligt. I alla fall - detta kunde förstås Betty inte motstå så hon rann ner från sängen och grep med sina alltför många, alltför vassa tänder ett stadigt tag om strumpans mitt, mellan gossarnas dräglande käftar. Och vips! så släppte både Tigg och Ying sina resp. grepp och hoppade upp i sängen igen. En "high-five" låg liksom i luften!  Och där kunde Betty stå med sin socka och sin långa nos.
Nåja, det bekymrade henne inte så mycket, hon tyckte det var roligt nog att perforera ett matteplagg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela