Pelleskop-livet

Brrr, också.

Publicerad 2012-01-14 19:16:24 i Allmänt

Litet soligt men rackarns blåsigt, ett par grader kallt.
Nå då så - täcken på Betty och Jazz och en timmes utevistelse/promenad för dem. De är så duktiga båda två - Jazz struntar totalt i 8 av 10 hundar när han går med bara mig el. när Betty är med, och de 2 som han inte struntar i tittar han mest intresserat på. Inget bråk eller fram och hälsa eller så. Ett perfekt föredöme för Betty! Hon går lugnt och fint förbi andra hundar även när hon går lös, matte är glad och stolt.
Så hem och byta besättning. Ying och Tigger alldeles nakna, förstås. Med långlånga elastiska tolkkoppel för min rygg gör nåt så vansinnigt ont och jag hade ingen lust att råka ut för en massa drag och ryck. Fast det blev jag ändå, för vi gick i obanad terräng och sprang på alldeles färsk, ännu rykande, älgspillning. Men efter några fruktansvärda smärtpilar genom hela ryggen blev jag så ARG på killarna och skällde ut dem efter noter - sen gick de alldeles lugnt och avspänt i sina långa koppel. Inte verkade de ha tagit illa vid sig heller - bara fattat, liksom.
Två timmar blev deras promenad. Inne i skogen var det inte kallt, för det var lä fast man hörde hur det högg i trädtopparna. Massor av stora träd har blåst omkull bara den senaste veckan, och många tjocka grenar har blåst ner. Vi får leta fram nya stigar och omvägar, för här och där går det inte alls att komma fram.
Sen kom vi hem, och efter en stund kom stora efterfrysningen över mig!!
Jädrar, vad jag har frusit hela eftermiddagen!!! Till slut låg jag på min säng, liksom nedsjunken i duntäcke och tjock yllefilt och med en yllefilt och två yllefiltar över mig, en hund tryckt längs magen, en hund utsträckt längs ryggen, en hund kring fötterna. Där låg jag och hackade tänder. Vidrigt! Och kylan kom liksom inifrån mig själv, så alla filtar hjälpte inte många grader inte! Och med ont i ryggen också kände jag mig minst sagt ynklig.
Nåja, nu har vi eld i vedspisen i köket, och bara lukten gör att det känns bättre - tänk ändå vad riktig eld gör för humöret!

Det bästa var ändå, att medan jag var ute och luftade oss plockade familjen bort julen, så nu känns det som vi har luft och rymd här inne igen. Nya tag, liksom!

Kommentarer

Postat av: Malin Lindholm

Publicerad 2012-01-14 20:50:01

Men kolla så fin bloggen är nu - har du ändrat eller är det min datorn som helt plötsligt visar allting fint :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela