Pelleskop-livet

Litet bättre!

Publicerad 2012-02-22 20:18:09 i Allmänt

Efter ett par ruggiga dagar med ont-i-magen (nästan så det känns konstigt när det INTE gör ont i magen på mig!) var det idag mycket bättre, och en gräslig huvudvärk gav med sig när jag vågade dricka en aning kaffe.
Hurra! Frisk!
Raskt skuttade jag ur sängen och moppade alla golven i bottenvåningen grundligt, grundlig och behövligt. Ungefär en halv flaska såpa gick det åt.
Och jag blev trött.
Men här gives ingen pardon - hundarna måste få sitt!
Och eftersom jag var litet matt, eller mycket, så tänkte jag att jag tar två hundar i taget. Och tubbade minsta barnet att leta rätt på mina icebugs - de låg en här, en där, i vanlig ordning.
Först gick jag med Ying och Betty, ett rart gäng.
Och sen gick jag med Tigg och Jazz, ett annat rart gäng.
Men hörni, vad det är FULT nu! Fulaste årstiden, utan varje uns till konkurrens.



Tur att man har ett par snygga grabbrumpor att fästa blicken på, då!

Men alltså - vilket är jobbigast: en promenad med fyra hundar eller två promenader med vardera två hundar? Det bidde totalt 2 timmar på raken och sen, mina damer och herrar, sen var jag möööör.
Men icebugsen funkade bra, även om hundarna också skulle ha behövt något liknande.

Annars är det som vanligt - pluggpluggiruggpluggpluriumplugg och långleda i denna vidriga eviga gråvinter. Igår snodde jag ihop en fransk uppsats hastigt och lustigt, vi får se vad lektorn tycker om den... Jag fick så mycket intressanta infall som jag måste dela med mig av, såsom: om det nu finns en tendens att det bara är kvinnor som läser skönlitteratur, och det har lägre status än facklitteratur eller sånt som finns på skärmar - kommer några män att ägna sig åt att skriva skönlitteratur då? Och kommer språket på sikt att bli feminiserat, och vad betyder i så fall det? Och därifrån blev det bara mer och mer funderingar - vilka alla skulle, som det heter, kläs i fransk språkdräkt. Som så många gånger förr är jag inte riktigt säker på vad jag egentligen har lämnat in... Nåja, tids nog visar det sig.

Litet träning blir det förstås också - av hundar, icke av mig.
Idag när jag hade tränat litet platsliggning med Betty så tänkte jag pröva hur hon reagerar på att lägga sig under gång. Jag började med att gå baklänges med henne följande mig och så sa jag bara ligg, på prov, men - smack-i-backen! Det var minsann inga problem; rena nöjet tyckte Betty! Ett par såna lägganden, och sen försökte jag gå litet i sidled, så jag fortfarande kunde ha ögonkontakt med henne, och det gick också jättebra. Så i morgon eller så tänkte jag börja med "riktiga" lägganden, när vi båda har nosarna åt samma håll, även om vi struntar i fotpositionen (den strikta) än så länge.

Tigg tränade jag litet i fotförflyttningar och så att han ska ha ett nedra sug utåt mot en targetgrej. Och nog är han taggad, alltid! Från och med nästa vecka och mars ut har klubben bokat ett ridhus en gång i veckan, det ska bli riktigt kul att komma igång med träning "på riktigt". Med en sån träningshungrig terrier! Ja förresten, med TVÅ!

Jazz gjorde en del käcka freestylemoves - fast nu är hans defaultinställning: springa baklänges runt matte fort fort massor av varv! så det krävs litet övertalning. Men sen så!

Och Ying slutligen: fot hit och dit, zigzag, åttan, dansa, goddag - litet Yingövningar helt enkelt. Mycket godis och kort pass, det är Yings melodi! Han har nämligen inte tid med mig så länge, eller ork.





Igår samsades Jazz och Betty så fint i solsoffan!



Observera pudeln!



Ja alltså, man hafver ju skaffat sig ajfån. Till slut - och den är ett litet mirakel!
Jag trodde att jag bara skulle ha den till alla skojiga fotoappar, men den är verkligen en salighetssak - förstår inte att jag har klarat mig utan så länge!
Men allmänheten får nog vänja sig vid ännu mera fåniga (ajfåniga) bilder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela