Pelleskop-livet

Vad en liten gumma kan gno!

Publicerad 2012-12-17 16:08:30 i Allmänt

 
Ja, oj vad jag gnor! Städar noch bakar och gnor runt med hundar i alla möjliga väglag och temperaturer.
Men framför datorn sitter jag inte så där väldigt ofta - den har idag mest använts till att spela upp hela senaste säsongen av The Big Bang Theory - alldeles perfekt sällskap när man städar och har sig. Just för tillfället är det nämligen arbetsrummet som får sig en duvning. Så att det kanske kan göra skäl för namnet ett tag igen - senaste året har det nog mest varit "Stora Skräp- och Avlastningsrummet"...
 
I övrigt är det rätt skönt att ha maken hemma på julsemester. Han, som är innehavare av Mellansveriges största förråd av vandringskängor, kan nämligen ta med sig de små sirliga dvärghundarna på små sirliga promenader, enbart på plogade och sandade stråk. Den gossen borde verkligen göra en investering i lackskor i stället!
 
Hur som helst är det jag och Betty och Tigern och Ying för oss - vi är Naturkrafter, vi! Eller åtminstone små ettriga traktorer. Giv oss en oländig, moddig terräng och vi ger oss ALDRIG! Tigern, 27 cm över manken men bara om man lägger ett täcke emellan, hävdar att det är bara för att dvärghundarna är så väldigt små som de inte orkar gå med oss. Så klart, håller jag med!
 
Promenaderna dessa dagar, med en temperatur precis runt noll och idogt småsnöande, är verkligen kvadraten på kvadraten. En runda som jag sommartid svävar runt på 40 minuter iförd flipflops och klänning tar nu sina modiga 90 minuter MINST, och då är vi ändå helt och hållet slutkörda, utpumpade och dödsens trötta när vi kommer in. Fast nöjda! Till detta skall adderas att jag inför varje promenad måste byta om till termobrallor, funktionströja, mössa, sjal, kängor, vantar, tjockjacka - vintern är en pärs! Men rätt vacker ändå, och nu lutar det väl åt att det inte pölar bort alldeles till jul. Prognoserna lovar kallare väder och jag ser med bävan fram emot ett litet helsike med skare, usch. Då blir det till att dra på lackskorna för mig också, och tassa runt på banad väg.
 
 
Hästtjejen Betty.
 
 
 
Storsnö-odjuret.
 
 
 
 
Betty smyger på Tigern.
 
 
Ying förstår ingenting.
 
 
Mörkt redan. Suck.
 
Dags att återgå till städningen.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela