Pelleskop-livet

Vi tränar vidare.

Publicerad 2012-04-10 10:08:09 i Allmänt

Äntligen är den rysliga påskhelgen över - allt som kräver helgkänsla och konstig mat avskyr jag! Men påsken i år kändes det inte så mycket av, annat än att hela familjen var samlad och ledig, och DET är förstås en god bieffekt!
Ändå är det rätt skönt att det är slut, det är slut, det är över nu! Återgå till någon form av ordnad tillvaro.

Litet träning har det dock blivit, så t.ex. var jag med lilla battingen Tigger till klubben igår afse och tog itu med rutan, och det på allvar ändå! Jag har återgått till basträningen och börjat kasta boll genom rutan, för att få upp fart och "genom-tänk". Hann börja vänta ut kastandet tills han var ungefär mitt i rutan, så det blir nog - kanske - en bra lösning. Jag tänker nog börja använda godisburk också, och kasta sådan ibland för att ytterligare höja motivationen. Annars går han ganska bra nu, bortsett från att han har hamnat på tok för långt fram i fria följet!! Försöker belöna bakåt, men bakåt är en chimär säger Tigg - ska godiset komma bakifrån vill han gärna springa ännu längre fram så han kan göra en helomvändning och ta godiset - framifrån fast bakifrån, liksom! Dum är han inte, bara odräglig. Jag tränar också mycket på långa transporter med fokus och inte ett ljud från mig - försöker få in den där känslan av att tyst matte är toppen, det är då det blir bingo snart. Med andra ord: rätta till sånt som jag har tränat in fel. Grr.

Bubbisen försöker jag göra rätt med, men då blir väl andra saker fel. Vi har ärligt talat tränat mest inomhus, hakan-i-backen, snabba lägganden från vilken matte-position som helst (t.ex. att matte ligger på rygg på golvet och kommenderar - pussläge!) och så fokus i fotposition. Det går bra. Ute har jag tränat att hon ska bjuda in till träning själv och där finns heller inga klagomål.

Med de andra kritterna förhåller det sig så här: Olle är nyklippt av minsta barnet, mycket snyggt. Ying har en aning utegångsförbud eftersom det har blåst mycket och varit torrt = grus i ögonen. Idag är det visserligen blött men blåser som f-n, så vi får se hur vi gör. Jazz är litet grinig för det har blivit så kallt igen! Han har däremot hela huset fullt av bättre begagnade märgben som han har stulit från sina kamrater - sånt gör också livet glatt!

Kommentarer

Postat av: Marianne Hirvelä-Sjöblom

Publicerad 2012-04-10 12:47:53

Den här bloggen är i särklass en av de bättre ´"Må bra" bloggarna i hela världen =) =) Jag blir så glad!!! Kram Marianne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela