Pelleskop-livet

Vårkänslor?

Publicerad 2012-04-06 18:42:20 i Allmänt

Tja, det vete väl katten det. Snöglopp och minusgrader - nja. Men vi har börjat träna mer, det är ju vårkänsla det också!
Bettys nya kurs i tisdags är jag, efter ett enda tillfälle, alldeles salig över. Men jistanes vad mycket att tänka på. Tänka över, tänka om, tänka nytt. Tänka efter före ska man nog göra när man tränar hund, och det är inte riktigt min grej. Dessvärre.
Så mycket bättre när nån annan har gjort det, och man kan ösa ur deras erfarenhet.
Nu tränar vi på några olika saker:
* fotposition. Betty har en ganska bra position, nu gäller det att få henne att hålla fokus en längre stund. Det går riktigt bra.
* hakan i backen, för platsliggning. Inklickas, och går finfint. Så till den milda grad att hon försöker med det litet då och då, när jag har tänkt mig nåt annat, som t.ex.
* kloss. Båda framtassarna på klossen till att börja med. Men så fort hon blir trött kör hon hakan-på-klossen i stället!
* ligga rakt vid min sida. Här har jag ett litet bekymmer: Bettys läggande är jättesnabbt och fint, smack-i-backen som jag vill ha det. Alltid. Utom just från fotposition. Då blir det så här: -Ligg! och Betty gör ett snabbt läggande fast inte alldeles fullständigt. Inte ett halvsittande, men precis så att armbågarna svävar en halv centimeter ovanför golvet. Visst är det skumt? Antagligen är det för att godiset alltid kommer uppifrån i den övningen. Nu får jag grunna litet på hur jag ska göra!

Annars håller vi på en hel del med shaping, fokus när vi är på olika platser, bry sig om matte mer än annat. Den sorten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela