Pelleskop-livet

Träningen

Publicerad 2012-04-29 15:30:36 i Allmänt

Tränar lydnad gör vi förstås också.
Nu är det ju KNAPPT två veckor till tävlings-comeback för mig och Tigern. Ujja!
Igår var vi först bort i motorgropen och busade litet, sen till klubben. Jag och terrioristerna, alltså.
Läget är så här just nu: rutan börjar fungera något så när, fria följet gnuggar och gnuggar vi. Inkallningen? Blä, igår när det var varmt envisades lilla tigern med att lägga sig hela tiden. Det blev mycket motion för matten som traskade iväg för inkallning och sen fick traska tillbaka för att sätta upp olydig hund. Men vi fick i alla fall till några bra inkallningar. Farten är det inget fel på!
Bettys linförighet börjar ta sig, och hoppstå har blivit mycket mycket bättre. Inte alls färdigt, men jag kan ta ett extra steg bakåt efter hennes skutt med ställande. Läggande under gång är vi också på god väg med.
Och så började vi igår träna på platsliggandet, så bra att jag har en bergsäker Tiger som får utgöra "övrigt startfält". Betty tycker att det är mycket konstigt att hon liksom bara ska ligga där, fast det bara är fråga om några sekunder än så länge, men hon kastar frågande blickar på Tiger och sen ligger hon snällt.
Hemma i trädgården har jag börjat träna henne mer i att ligga kvar fast jag frestar med leksaker och godis, och det går bra.
Hon är väldigt träningsvillig och har lätt att fatta.
Kanske, kanske att vi kan debutera i lydnaden på staffespecialen i början av juli - det är i alla fall vårt mål!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela