Pelleskop-livet

Back on track, fråppningsvis.

Publicerad 2012-04-25 19:35:06 i Allmänt

Nu har inte någon enda av hundarna kräkts sedan igår vid lunchtid, runt 30 timmar sedan alltså. Hoppas hoppas att det håller i sig! Idag har de fått någotsånär vanlig hundmat, fast tre små portioner och uppblött tillsammans med vitt bröd i vätskeersättning.
Nåja, Tigern och Betty fick sin reducerade kvällsportion i vanlig form, för vi gick och tränade på gräsplanen här i närheten. Bubbla och jag var på lydnadskurs på Majas Hundskola igår kväll och det var i vanlig ordning inspirerande, så nu tar vi nya tag!
Idag tränade vi så här:
Betty: hopp-stå. Har börjat sålla ut de lagoma hoppen, alltså inte kamikazestudsarna osv. utan de som är små nätta frambensskutt, och sen belönar jag både själva hoppet och stadga efteråt, alltså i två steg. Det verkar som om det fungerar, jag fick till ganska många riktigt bra försök idag. Vidare fotposition i små små förflyttningar. Jag var noga med felsignal ("oj!"), gå ur och börja om så fort hon hamnar fel, och att belöna precis där jag vill ha henne, liksom vid revären, om jag nu hade brallor med revärer!
Tigger: fot, fot, fot! Även för honom har jag lagt in ett "oj!" och börja om när han glider ut eller gör för vida svängar, och han svarar jättebra på det! Med Tigern är det verkligen så att han växer när han får veta inte bara vad som är rätt utan vad som är fel också - på ett hyggligt sätt förstås. Vidare tränade jag på läggande under gång och att gå tillbaka och stå intill honon och säga konstiga saker som: Titta en katt! Husse! Matdags! osv. Det är svårt men roligt, tycker Tiger och borrar ner hakan i marken. Sen försöker jag locka upp honom med godis också, men han sköter sig bra.
Tre småpass var fick terrioristerna och sedan tog vi en liten liten promenad och när vi kom hem överraskades jag av Ying som tyckte det var läge att leka retriever: en leksak skulle kastas av matte och hämtas av Ying åtskilliga gånger. Och sen skulle vi ha dragkamp. Det var så där "Plötsligt händer det", ni vet.
TokYing.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela