Pelleskop-livet

Jaha. Höst.

Publicerad 2011-09-02 20:40:36 i Allmänt

Då har vi riktigt kommit igång med september då.
Än så länge kan man inte klaga, prima astrakanväder och oranierna smakar prexis som di ska i solskenet.
Vi har nu klarat av 5 dagar med ordning på torpet, dvs. upp i ottan och promenera småjurren. Jojominsann, senast 8.50 yr jag ur sängen som den värsta fröken april och senast 9.00 pip (=i ottan) är vi out and about.
Kommer hem så där en timme, en och en halv, senare - kaffe vid datorn och fullt jobb.
Jodå, jag är så oerhört flitig, faktiskt. Bara idag har jag gjort tre stycken fiches de travail i fonetik - då har man jobbat hårt! "e instable" borde inte få finnas, enligt min åsikt.
Idag fick jag också resultatet på interkulturtentan som jag gjorde il y a 2,5 veckor sen - VG!! Hipp hipp HURRA!!! Och ni vet väl vad det betyder? Jo, att nu kan jag GLÖMMA allt vad interkultur heter, för nu har jag papper på det!
Nä, nu ska vi inte vara gymnasiala - det var faktiskt en bra kurs och jag tänker nog fortsätta med del 2 nästa sommar - "kulturella identiteter", bevars.
För övrigt har jag just precis idag, och inte en dag senare, pälsvårdat kreaturen.
Det är alldeles OTROLIGT att en så liten och så släthårig hund som Jazz kan släppa såna mängder ludd vid bearbetning! Och detta utan att bli fullkomligt skallig!
Tack och lov för curryborstar - även om de väl egentligen är för ponnyer.
Jag fiffade faktiskt till Tiger en aning i pälsen också, när jag ändå höll på. Curryborsten visade sig funka förstklassigt för att dra bort hans alltför långa täckhår också, så det  var ju smidigt.
Sen anmälde sig Ying för en duvning, det kändes väl skönt kan jag tro. Han  befinner sig emellertid between fällningar just nu, och då kan nästan KLIPPA med sax i hans päls utan att något lossnar. Nästan, alltså.
I övrigt vill jag hävda att det är en fördel att ha en studiekollega i huset. Mellersta barnet sitter i köket och sliter med ryskan, jag sitter i arbetsrummet en trappa upp och sliter med franskan, och ömsom med tyskan. Men huvva, vad jag blir sugen på ryska igen!
Hur som - Olle väljer att vila uppe hos mig, så fransysk är han. Le petit caniche!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela