Pelleskop-livet

Lägesrapport

Publicerad 2011-10-28 13:30:57 i Allmänt

Man skulle ha haft kameran där, skulle man.
För under morgonpasset var Yingispingis och Fröken Fasansfull rena cirkusnumret.
Hela Frökens huvud i Yingens jättegap. Tur att jag litar till 180% på Ying!
Han vet så precis på öret vad han gör, den. Och tydligen vet Odjuret det också. Hon busar och hon bråkar och river och sliter i hans överflödiga hud, så lägger han en bjudande, stor tass på hennes manke och kvickt som en ärta rullar hon över på rygg. Inte alls rädd eller nåt sånt, bara: så gör man.
Så ligger hon där och blir litet mulbuffad på magen och sånt, sen upp och på't igen, bara.

Igår var hon helt vild och ofin vid frukosten (-Stjäla andras mat?! Det var det värsta!! sa Tigern). Ying håller på längst med sin portion och därför var det den hon siktade in sig på när hon hade inhalerat sin egen (-Kolla Tiger! Jag fick mat i nesan! Kolla då Tiger!). Ett par gång föste jag bort henne och rynkade mitt nylle till en surmulen min. Sen var Ying i och för sig mätt, men han tog tillfället i akt att Fostra Byting. Han drog sig undan en halvmeter från matskålen och vips var Hungran där. Då mullrade det litet, långt ner i Ying.
Odjuret backade undan.
Efter en stund la sig Ying ett litet stycke från sin matskål, och valpen dök fram på nytt.
Ying höjde huvudet och mullrade en liten liten aning. Valpen fattade vinken.
Efter en fem-sex såna demonstrationer fick Yings matskål vara ifred.

Han är så otroligt snäll, Ying, men han tillåter inte vad som helst. Och då talar han om det, men aldrig mer än precis vad som behövs.

Jazz däremot, han är den riktigt gammaldagsa bruksgubbesorten. När det nu finns så behändiga elektriska anordningar för hunduppfostran tycker han att det är helt beklämmande hur vi håller på och jollrar och jolmar med den lilla. -Ge'na en snyting bara, säger Jazz. -Annars lär hon sig aldrig!

Och Tigger då? Tja, han tycker att Odjuret är litet äcklig, litet rolig, litet småbarnsaktig. Men framför allt är det en sak som tynger hans sinne: -Hur i all sin dar ska mor och far kunna mätta alla munnar nu? Kommer vi verkligen att få äta oss mätta? (Det vore i så fall nåt nytt, säger Tiger, hittills har man bara fått känna på hur det är att vara svulten.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela