Pelleskop-livet

Ligg, anyone?

Publicerad 2011-11-15 11:13:00 i Allmänt

Hur lär man dem att ligga, egentligen?
Jag minns att jag hade samma problem med Tigern. Då trodde jag att det berodde på att hans Mycket Korta Ben gjorde att det för honom inte var nån större skillnad på att stå och att ligga.
Alltså - det är klart att han låg ner och sov och sånt, men att få honom att lägga sig "som en hund", det var lögn. Länge länge. Jag vill minnas att det var Äldsta Barnet som medelst lock och pock en hel lång dag slutligen lyckades.
Men nu står jag liksom ensam i världen mot det här odjuret.

Betty har lärt sig att sittande är värsta bästa grejen, betalar sig alltid.
Dessutom har hon lärt sig att om man vill ha nåt så ska man se matte djuuupt in i ygena.

Så: att vänta in ett läggande - det är lönlöst. Om hon nångång intar horisontalläge är det på rygg eller via en kullerbytta eller nåt.
Frestar man med godis sätter hon sig, och om det inte betalar sig sätter hon sig finare, mera upprätt, mera aktivt, bättre, mera.
Aldrig sett maken till hund att kunna sitta aktivt!

Försöker jag locka med en godis nedåt-framåt så tror Betty att det är ett lur och en kontaktövning - blicken naglas fast i mattes blick och rumpan i golvet. -Här sitter jag och håller kontakt! hävdar Betty.
Locka med leksak nedåt-framåt renderar bara kattsprång och bus.

Återstår förstås den klassiska metoden att trycka på skuldrorna. Nja, tror inte det. Inte särskilt trevligt och känner jag Betty och hennes släkte rätt så slår oppositionsreflexen till. Tvinga och bråka är liksom inte grejen med staffar. (Inte grejen med nån hund, för den delen, men det finns kanske veka sorter som faktiskt lägger sig. Tyvärr.)

Och så har vi förstås klassikern: strypkedja på och ett kraftigt RYCK framåt nedåt, tillsammans med ett tordöns-"ligg"!. Åtföljt av schäferdunk. Tsss!!!

Näe, vi får nog vänta helt enkelt. Nån gång lär det väl lösa sig. Sittandet är i alla fall himla snyggt.

Kommentarer

Postat av: Malin Lindholm

Publicerad 2011-11-15 13:12:59

Känner igen det där med korta ben - för det va samma med Mini Varför lägga sig ner om man höll en godis framför - hon nådde liksom ner ändå :P



Enda gången Mini låg på magen, var när vi kampade med trasan - då drog hon så hon låg ner så där fick vi börja. Det blev alltså att klicka in mitt i kampandet, för att försöka få till ett ligg. Efter det har hon en så snabbt läggande att jag knappt hinner med :)

Postat av: Carro

Publicerad 2011-11-15 17:12:51

Bara en liten tanke. Om hon är så fokuserad på dina ögon och kontakten med dej, vad händer då om du lägger dig på mage? För att då se dina ögon måste hon ner på mage hon med =) Eller? =)

Postat av: Modern

Publicerad 2011-11-15 17:43:05

Förslaget att du lägger dig på mage låter bra, men vet av erfarenhet att om det vill sig illa, så kanske man behöver hjälp att komma upp eller att en liten hund hittar världens bästa sittplats.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela