Pelleskop-livet

Träningsprogram

Publicerad 2011-03-24 21:15:00 i Träning

Idag hade vi besök av en hundfysioterapeut i vardande, en som är under utbildning alltså.
Jag hade bett henne kolla upp vilken form hundarna är i och hjälpa till att forma något slags träningsplan för dem, för deras fysiska form.
Vi traskar ju visserligen mycket, och de springer lösa en hel del, så nog RÖR de på sig.
Men det är liksom inget system i det. Och jag ser ju på min egen kroppshydda att blott och bart promenixer - nja, ni förstår.
Så nu har jag fått tips om specifik konditionsträning och styrketräning och hur jag kan tänka när jag planerar träningen. Olika mätpunkter för om vi går för hårt fram eller om vi kan ta i mer. Vad jag ska tänka på när jag stretchar hundarna efter ett pass.
En massa bra grejer helt enkelt!!
Och framför allt har jag fått en himla massa inspiration! Jag är säker på att det kommer att bli roligare att promenera nu, för både mig och hundar!
Dessutom tyckte hundarna jättemycket om henne. Ying somnade omedelbart på hennes fötter och försökte sen äta upp hennes arm (=Pej-hedersbetygelse) och Jazz formerade sig till lilla-fina-gosedjuret. Tigg brydde sig i ärlighetens namn inte mycket alls, men det gör han aldrig. Alla tre fann det i alla fall vara helt i sin ordning att hon var hos oss i två timmar, bitvis dragande o klämmande på hundar, bitvis bara pratande med matten.
Det var ett LUGN i huset!
Jag ser fram emot nästa session.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela