Pelleskop-livet

Shoppa loss!!

Publicerad 2011-03-26 16:33:39 i O-hundigt

Jag blir alltmer hemkär ju äldre jag blir. Eller egentligen är det väl så att jag blir så nedra BEKVÄM - det är skönt att vara hemmavid. Inte pohöver man klä sig någe årntligt, och inte pohöver man borsta håret.
Och sen är det ju det att jag mår inte nåt vidare av Mycket-Folk-Ikring, i synnerhet inte stressat folk i affärer - därmed blir det inte ofta jag far nånstans i såna ärenden.
(Sånt som IKEA och därmed jämställbart är faktiskt alldeles ohanterbart för mig - redan i dörren in får jag rena panikpåslaget och sen ångar jag friskt genom hela varuhuset utan att stanna nånstans, genom kassorna och UT! Nu har jag gett upp och det var rätt många år sen jag gjorde ett försök. Ingen förlust för vare sig IKEA eller mig.)
Men IDAG! Just idag fick jag för mig att jag ville åka och göra taffärder, i Västerås. Maken följde med som chaufför o allmänt sällskap.
För första gången fick jag ta nya motorvägen dit - rackarns vad det går fort nu! För första gången sen - ja ni vet, åkte jag motorvägen förbi det stället där Peppar - ja, alltså. Det var otäckt. Ett hugg i hjärtat och sen ett gnag.
Men i övrigt var vägbankarna fullspikade med glada tussilago som uppenbarligen inte brydde sig om att det snålblåste och var ganska vidrigt väder.
Först åkte vi till Hööks. Medan maken gick in på MediaMarkt och köpte en uppsättning filmer av kalkontyp inhandlade jag ett behändigt agility-hopphinder och en liten flärpig repboll. Glasklart vad jag menar, eller hur? "Flärpig repboll", det vet väl alla vad DET innebär!
Därefter vidare till Djurmagazinet för inköp av pipboll i form av illrosa grishuvud, en absolut nödvändighetsartikel. Vidare tre olika sorters godis, en Halti för att försöka bemästra Hämnaren från Kina, en ny cuzgubbe (med vaniljdoft) och säkert litet till som jag har glömt.
Så var det dags för Arken Zoo, där jag hittade ytterligare en del intressant hundgodis men där tyvärr kassatjänsten var fullkomligt obefintlig varför jag till slut lämnade boden utan inköp gjorda. Tji fick de!!

Det allra värsta sparade jag till sist: Ica Maxi på Hälla. Ubba! Rena kafkavärlden, eller nåt av Dante uppfunnet sattyg. Jag rafsade åt mig det eftersökta garnet och försökte sen hitta kassorna. Tji fick JAG - hela Maxit var som en labyrint och plötsligt stod jag mitt inne i ett apotek och såg förbryllad och rätt enfaldig ut. Jag tog sats och flöjde ut därifrån, genom mediaavdelningen, skymtade några äpplen på håll (enda livsmedlen sedda dittills) och råkade till slut hamna i en stor och präktig husdjursavdelning! Där hade de minsann både Pommys-lever och generiska Skinneezar, betecknade Ryck-i eller nåt sånt. Det blev en kanin och en räv, för såna legetöj är guld värda!! Slutligen en illrosa hink att frakta allt i och försöka att i hemmet bringa ngn ordning på alla hundpryttlar som där dväljes. Och att kanske hänga högt, så man kan ha så väl leksaker som godis och klicker på ett och samma ställe, utan att det blir uppätet/sönderbitet/hämtat hela tiden.
Och si på tusan - när jag hade hittat hinken och sedan lyfte min blick - då skådade jag kassorna! Så då kunde jag betala och återvända till trött chaufför (slumrande i bilen) och sen bli bjuden på lunch på rena hälsokoststället: PizzaHut.

Se det var allt en riktig lördag, det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela