Pelleskop-livet

Brukshunden - i tiden

Publicerad 2011-03-29 17:41:00 i Allmänt

Idag kom Postis Pelle med senaste numret av tidningen Brukshunden. Det är allt en tidning som har ryckt upp sig, det!
Och alldeles som på beställning handlar det om fysträning av hund och dessutom dras en kampanj igång:


Ligger inte DET rätt i tiden, så säg!!
Det är alltså tänkt så att inte bara hunden utan även dess förare skall vara i form.
I sanning en god tanke. Man förvånas över hur många som i likhet med yours truly bär på alltför alltför många ledsna kilon.
Det här "sund-med-hund":andet innebär ifyllande av träningskort och resultatkort - träningskorten kan man skicka in och delta i nån utlottning. Jag hoppas innerligt att detsamma icke gäller resultatkorten; det vete katten om jag vill att hela redaktionen skall sitta och skrocka åt mitt BMI!! 
Annars låter det ganska prima, jag nappar genast och kommer att skriva ut träningskort och sitta och plita om aftnarna. Sånt där gillar jag - grejer och tabeller och allt sånt!!

Annars var hela tidningen ett tydligt uttryck för ambivalensen inom SBK. Det understryks och poängteras hela tiden att brukshundklubben är ALLA hundägares klubb, oavsett ras (på såväl hund som ägare, får man förmoda). I nästa andetag talas det om "våra raser".
Vill man vara cynisk kan man ana att SBK vill ha mååånga medlemmar med alla sorters hundar för att få in myyyyycket pengar som kan användas till - bruksraserna...
Och så slänger de åt oss litet agility och litet rallylydnad för att vi ska vara tysta och nöjda, något så när.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela